Wekker-Wakker-Weekend!
MAX

40 jaar muziek in De Kuip

  1. Nieuwschevron right
  2. 40 jaar muziek in De Kuip

Precies 40 jaar geleden was voor het eerst een popconcert in De Kuip in Rotterdam.

De Kuip is de thuisbasis van voetbalclub Feyenoord. Maar in 1978 wordt besloten dat er naast voetbal ook ruimte kan zijn voor concerten in het stadion. En wie stond er op 23 juni 1978 als eerst op het podium? Bob Dylan!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bob Dylan had trouwens als gast op het podium Eric Clapton. Ruim 50.000 fans waren daar bij. Vele artiesten volgden waaronder Madonna, Rod Stewart, David Bowie en U2.

Met de trein

De Kuip heeft een eigen treinstation dat gebruikt wordt bij wedstrijden en evenementen in het stadion. Op 29 juni 1992 stapte niet zomaar iemand de trein uit. Niemand minder dan Michael Jackson kwam per trein naar Rotterdam! The King of Pop werd opgewacht door 200 fans, die uren op hem stonden te wachten. Jackson geeft twee fantastische shows in een overvol Feyenoordstadion.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bruce Springsteen weet De Kuip ook meerdere keren te vullen. In 1985, 1988 en 2003 komt ‘The Boss’ naar Rotterdam. Jan Rietman was er in 1985 bij. "Springsteen stond in De Kuip en wij deden een dag later het eerste Los Vast Kuipspektakel in het stadion. Het podium van Bruce bleef staan, dus deelden wij eigenlijk het podium met hem."

Foto omslag: ANP