Luisteren

Nieuw bij NPO Radio 5 in 2023

foto: Ben Houdijk | Rogier Veldmanfoto: Ben Houdijk | Rogier Veldman
  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuw bij NPO Radio 5 in 2023

Vanaf 2 januari hoor je wat nieuwe titels en stemmen op NPO Radio 5. Hier vind je ze op een rij!

button arrow
button arrow
foto: Ben Houdijk - MAX

De Avondstart en Top 40 Hitdossier

Vanaf maandag 2 januari 2023 hoor je maandag t/m donderdag tussen 18:00 en 20:00 De Avondstart met Simone Walraven! Ze grasduint door de archieven van het legendarische Countdown en duikt iedere week in de muziek en de verhalen van de Countdown Artiest van de Week.

Lees meer >>

Op vrijdag is het tijd voor Nederlandse pophistorie: Erik de Zwart zet wekelijks een hitlijst uit het verleden centraal met de hits van toen en de kennis van nu! Op de pagina van het Top 40 Hitdossier download je ook elke week de lijst.

Lees meer >>

Open Huis met Giovanca Ostiana

Vanaf zaterdag 7 januari hoor een nieuw geluid in de zaterdageditie van het EO programma! Giovanca neeemt classic gospels mee, laat muziek horen die mensen nog niet kennen en belt met een muzikale gast over zijn of haar weekend en hun favoriete nummer aller tijden.

Lees meer >>

De Muzikale Fruitmand

Het verzoekprogramma De Muzikale Fruitmand wordt vanaf 2023 gepresenteerd door Gerja Wolf met afwisselend Tom Herlaar, Jurjen ten Brinke en Elsbeth Gruteke.

Zin In Weekend! wordt Zin In Morgen

Zin In Weekend! krijgt vanaf het nieuwe jaar een nieuwe naam, maar blijft in handen van presentator Sander de Kramer onder de naam Zin In Morgen. Elke zaterdag tussen 18:00 en 20:00.

Podcasts en evenementen

Benieuwd naar welke nieuwe podcasts er aankomen? Houd daarvoor onze Podcasts pagina in de gaten! Abonneer je op de NPO Radio 5 Nieuwsbrief voor het allerlaatste nieuws! Themaweken en evemenenten worden gedurende het jaar op onze Agenda pagina geplaatst.