Open Huis
EO

Giovanca Ostiana nieuwe EO-presentator op NPO Radio 5

foto: EO - Rogier Veldmanfoto: EO - Rogier Veldman
  1. Nieuwschevron right
  2. Giovanca Ostiana nieuwe EO-presentator op NPO Radio 5

Vanaf de eerste zaterdag in het nieuwe jaar wordt presentator en zangeres Giovanca Ostiana de nieuwe stem van de zaterdageditie van het EO NPO Radio 5 programma Open Huis. De weekendeditie van dit radioprogramma krijgt met haar komst ook een ander geluid. Zo is er vanaf januari meer gospel te horen op de zaterdagmiddag van NPO Radio 5.

Giovanca Ostiana

foto: EO - Rogier Veldman

Ander geluid

Open Huis is al jaren een vaste waarde op NPO Radio 5. Doordeweeks is Henk van Steeg de presentator, op zaterdag zal Giovanca met haar eigen inbreng een ander geluid in het programma laten horen. Tom Herlaar, die de zaterdageditite van Open Huis nu voor zijn rekening neemt, zal op de zondag (naast Groot Nieuws) één van de presentatoren van De Muzikale Fruitmand worden.

Muzikale gast

Zangeres en presentator Giovanca is enthousiast over deze nieuwe stap: “Ik heb heel veel zin om de zaterdagmiddag een gospeltintje te geven. Elke week neem ik mijn classic gospels mee, ga ik muziek laten horen die mensen nog niet kennen, maar niet mogen missen en bellen met een muzikale gast over zijn of haar weekend en hun favoriete nummer aller tijden!”

Over Giovanca

Sinds januari 2020 presenteert Giovanca namens de EO samen met Tijs van den Brink elke dinsdagavond de talkshow Op1. In 2021 presenteert ze EO Allegro: Van Sweelinck tot Stravinsky en Stralend Kerstfeest. In mei en juni presenteerde ze het NPO 1 programma Amazing Grace. Sinds september 2022 presenteert Giovanca Bid, bedank, bewonder.

In de podcast Searching for the soul duiken Henk van Steeg en Giovanca Ostiana in de ziel van de gospelmuziek:

Gerelateerde podcast

Searching for the Soul

Searching for the Soul

Open Huis

Open Huis is een muzikaal en inspirerend programma dat elke werkdag én zaterdag te horen is van 14.00 – 16.00 uur op NPO Radio 5. Naast veel muziek is er in Open Huis volop aandacht voor mooie positieve initiatieven in Nederland en openhartige gesprekken met luisteraars.

Maandag tot en met vrijdag is het Open Huis van Henk van Steeg en op zaterdag is Giovanca de presentator van dienst.