Presentator

Sander de Kramer

  1. Presentatorenchevron right
  2. Sander de Kramer
Sander de Kramer (Rotterdam, 18 mei 1973) is een Nederlands journalist, schrijver en televisiepresentator.

Sander de Kramer werd bekend als hoofdredacteur van de Straatkrant. Daarnaast is hij al jaren succesvol columnist voor De Telegraaf. In 2009 won hij de Laurenspenning, als blijk van waardering voor zijn inzet voor het culturele en maatschappelijke leven in Rotterdam.

Sander is ook als schrijver actief, hij publiceerde de volgende boeken: Botsauto door Rotterdam, Van miljonair tot krantenjongen, Steppen met één been en SOS Rotterdam.

De Kramer reisde in 2007 naar Sierra Leone, dat door de Verenigde Naties was uitgeroepen tot ‘de ellendigste plek op aarde’. Diep geraakt door het leed richtte hij met Hugo Borst de Sunday Foundation op. Deze stichting biedt hulp op ‘vergeten plekken’ en zet projecten op om de ergste nood te lenigen: projecten van hoop. Zo haalde Sander in Sierra Leone kindslaven uit de diamantmijnen, nu gaan ze naar school. In 2020is bekendgemaakt dat hij voor zijn werk met deze stichting een van de Four Freedoms Awards mag ontvangen.

In 2010 was De Kramer te zien als deskundige in het KRO programma Stinkend Rijk en Dakloos. Hij presenteerde eerder RKK De Hand van God, het tv-programma 'De Wandeling' en De Rekenkamer.

Je hoort Sander de Kramer zaterdag tussen 18:00 en 20:00 op NPO Radio 5 in het programma Zin In Weekend!