Goeiedag Haandrikman!
MAX

Terugblik: Goeiedag Haandrikman in Grolloo

foto: MAXfoto: MAX
  1. Nieuwschevron right
  2. Terugblik: Goeiedag Haandrikman in Grolloo

Grolloo is de derde stop tijdens de Goeiedag Haandrikman! zomertour. Een aflevering met veel blues, maar ook Leon Moorman en muziek van Bouke!

Verscholen tussen bos en heide ligt Grolloo. Het Drentse dorp is de bakermat van de Nederlandse blues. Het is de plek waar Harry Muskee zijn muziek schreef voor Cuby + The Blizzards. Het dorp ademt blues. Niet voor niets staat midden in het dorp een borstbeeld van Muskee.

Jaarlijks komen tienduizenden bluesliefhebbers naar Grolloo om te genieten van de mooiste bluesmuziek van de beste muzikanten tijdens het Holland International Blues Festival.

D-POP

Drenthe heeft meer evergreens voortgebracht. Niet alleen Cuby + The Blizzards staan in de Evergreen Top 1000. Ook Daniel Lohues is met meerdere liedjes te vinden in de lijst. Ook Jannes, Dutch Boys en Rene Karst zijn regelmatig te horen op NPO Radio 5.

Ook Leon Moorman laat in zijn muziek het Drentse land doorklinken. Hij is geboren in Barger-Compascuum en is opgegroeid met de Drentse taal. Moorman zou met zijn D-pop het liefst de wereld over gaan.

Leon Moorman wil met D-pop de wereld over

Quote

Als Koreaanse liedteksten de wereld over gaan dan kan dat ook met het Drents

Leon Moorman over zingen in het Drents

Leon Moorman over de blues van Drenthe

ELVIS VAN DE LAGE LANDEN

De nieuwste Drentse ster aan het firmament is Bouke Scholten. Hij won het tv-programma Tribute Battle of the Bands met zijn vertolking van de hits van Elvis Presley. Wat begon met een paar optredens in het theater is uitgelopen op een overvolle agenda met zelfs uitverkochte concerten in de Ziggo Dome. "Het is bijna niet te geloven dat dit mij overkomt, alles is uitverkocht. Het gaat maar door!"

Quote

Dit is een jongensdroom die uitkomt

Bouke

Dat Bouke liedjes van Elvis Presley zou gaan zingen lag niet voor de hand. “Mijn vader speelde accordeon, dus er klonk altijd wel iets van muziek in huis. Zelf zong ik graag soulmuziek. Elvis kwam pas in mijn leven toen mensen zeiden: jouw stem lijkt op die van Elvis!"

Bouke over Elvis Presley

Bouke zingt Can't help falling in love

Goeiedag Haandrikman!