Goeiedag Haandrikman!
MAX

Terugblik: Goeiedag Haandrikman! in Volendam

foto: MAXfoto: MAX
  1. Nieuwschevron right
  2. Terugblik: Goeiedag Haandrikman! in Volendam

Nederlandse evergreens staan deze zomer centraal in Goeiedag Haandrikman! De eerste stop van de muzikale zomertour is Volendam.

Kijk terug: Goeiedag Haandrikman! zomertour 2023 in Volendam

Video niet beschikbaar

Paling en Volendam zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het is dan ook niet vreemd dat de muziek die in het vissersdorp wordt gemaakt Palingsound is genoemd. De Evergreen Top 1000 staat vol met liedjes uit het beroemde dorp aan het Markermeer. Velen daarvan zijn van de hand van Thomas Tol.

HOFLEVERANCIER VAN DE PALINGSOUND

The Cats, 3J's, Jan Smit, BZN ... de lijst aan artiesten en bands uit Volendam lijkt eindeloos. Al die muzikanten hebben een of meerdere gouden platen op hun naam staan. Thomas Tol was jarenlang toetsenist van BZN en is verantwoordelijk voor de muziek van BZN-hits als Pearlydumm, Just an illusion en Mon Amour. Maar ook voor Jan Smit is Tol hofleverancier van de muziek.

Inspiratie voor een liedje komt ineens of laat lang op zich wachten. "Het overgrote deel van de tijd is het gewoon ploeteren om een liedje uit je vingers te krijgen", zegt Tol. "Maar bij Mon Amour had ik een aantal noten in mijn hoofd en toen rolde de rest van de muziek daar achteraan." Bert Haandrikman sprak Tol over zijn inspiratie voor liedjes, het prachtige Eleni en een BZN-reünie.

"Bij Eleni voelde ik: dit wordt een hit"

"Tegen een BZN-reünie zeg ik niet direct nee"

EVERGREENS

Tijdens de Goeiedag Haandrikman! zomertour gaat het om de verhalen van artiesten die verantwoordelijk zijn voor de mooiste evergreens. Maar we laten ze ook horen.

Op het podium in Volendam stond de Evergreen Top 1000 Live band van Simon Stein. Hij vertolkt niet alleen de liedjes van Thomas Tol, maar ook van The Everly Brothers, Beatles en vele anderen. In Volendam mag een liedje van een van de hofleveranciers van de Evergreen Top 1000 niet ontbreken: The Cats!

Evergreen Top 1000 Live band speelt Shure he's a cat van The Cats