Goeiedag Haandrikman!
MAX

Terugblik: Goeiedag Haandrikman! in Delft

foto: MAXfoto: MAX
  1. Nieuwschevron right
  2. Terugblik: Goeiedag Haandrikman! in Delft

Prinsenstad, studentenstad, de stad van Vermeer, Willem van Oranje en natuurlijk Delfts Blauw. Delft is de tweede stop van de Goeiedag Haandrikman! zomertour.

Van over de hele wereld komen mensen naar Delft. Om te studeren aan de Technische Universiteit of om de historische binnenstad te bezoeken. Daar aan de Markt staat de Nieuwe Kerk met de koninklijke grafkelder. De plek waar de leden van de koninklijke familie hun laatste rustplaats vinden.

Delft is ook de stad van Delfts Blauw. Het aardewerk wordt al sinds de 17e eeuw in de stad gemaakt. Slechts één fabriek maakt dagelijks nog het blauw geschilderd porselein dat de hele wereld over gaat.

EVERGREENS

Delft is een stad vol muziek. De Evergreen Top 1000 staat vol met Delftse muziek. Tee-Set, Polle Eduard, The Mo, Jules de Corte en Jody Bernal. Ook de wieg van Roel van Velzen stond in Delft en hij maakte in de stad zijn podiumdebuut.

Roels muzikale avontuur begon met Baby get higher. Het werd een grote hit. Nog altijd is Roel trots op het liedje. "Die trots slijt ook niet. Ik ben heel blij dat een energiek, uptempo liedje mijn doorbraak is geweest. Het is nog altijd een fijn nummer om te spelen."

VanVelzen zong in Goeiedag Haandrikman! zijn When Summer Ends.

Quote

“Delft geeft altijd fijne energie!"

Roel van Velzen

VanVelzen zingt The Police

FOXIE FOXTROT

Nico Haak groeide ook op in Delft. Samen met zijn broer Dik had hij een autospuiterij waar hij tijdens het werken constant staat te zingen of te kunstfluiten. Haak komt in contact met Polle Eduard en samen schrijven zij Nederlandstalige liedje die aanslaan bij het grote publiek.

Quote

Ik ben apetrots op mijn vader

Kees Haak over zijn vader Nico Haak

De muzikale erfenis van Nico Haak wordt levend gehouden door zijn jongste zoon Kees. Hij is nog iedere dag bezig met de muziek van zijn vader.

Kees Haak over zijn vader Nico Haak

Kees ontdekte zelf de muziek pas op latere leeftijd. “Pas op mijn 38e ben ik zelf muziek gaan maken. Het was ook het moment dat ik mij verdiepte in de muziek van mijn vader. Toen ben ik het echt pas gaan waarderen”.

Kees Haak ging op latere leeftijd de muziek van zijn vader waarderen

Goeiedag Haandrikman!