Evergreens

Het verhaal achter 'Bright Eyes'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Het verhaal achter 'Bright Eyes'

Art Garfunkels evergreen was minstens zo'n succes als de film waar het bij hoort. Op 2 juni 1979 was 'Bright Eyes' van Art Garfunkel het populairste liedje in Nederland.

'Bright Eyes'

​Op 2 juni 1979 stond het prachtige 'Bright Eyes' van Art Garfunkel op de eerste plaats in de Nederlandse Top 40. Het is de eerste solohit voor Art Garfunkel na het uit elkaar gaan van Simon & Garfunkel negen jaar daarvoor:

Waterschapsheuvel

Watership Down -in het Nederlands Waterschapsheuvel- is een roman van Richard Adams. Het boek, Adams' eerste roman, wordt aanvankelijk meermaals afgewezen door uitgevers. De aanhouder wint: Uiteindelijk ontving het boek vele prijzen en is miljoenen keren verkocht. Het debuut is uitgegeven in 1972, en enkele jaren daarna ontwikkeld tot de animatiefilm die de beroemde muziek bevatte.

Nieuw: Elke week een nieuw Evergreen Kruiswoord

Evergreen Kruiswoord | Simon & Garfunkel

Evergreen Kruiswoord | Simon & Garfunkel

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Britse Mike Batt, schrijver/producer voor artiesten als Steeleye Span en Katie Melua schrijft mee aan de soundtrack van Watership Down, en dus ook 'Bright Eyes'.

Toch op 45 toeren

Het is aanvankelijk niet de bedoeling dat het nummer ook op single wordt uitgebracht, maar door het grote succes van de tekenfilm brengt platenlabel CBS het nummer toch uit. Een gouden greep!

Bekijk hieronder een reportage van Top 2000 a gogo over het lied:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

NPO Radio 5 Evergreen Top 1000

Wat zijn de allermooiste evergreens ooit gemaakt volgens de luisteraars van NPO Radio 5? De Evergreen Top 1000 is dé jaarlijkse lijst van NPO Radio 5 met klassiekers uit alle muziekdecennia.

De Evergreen Top 1000 wordt jaarlijks in november uitgezonden op NPO Radio 5.

BEKIJK DE LIJST