Artiest

Art Garfunkel - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Art Garfunkel
Amerikaanse singer/songwriter en acteur die tot 1970 deel uitmaakt van het duo Simon & Garfunkel. Art Garfunkel scoort in de zomer van 1979 een nummer 1-hit met 'Bright Eyes', een muzikale bijdrage aan de tekenfilm Watership Down. In 2002 verschijnt het album Everything Waits To Be Noticed.

Eigen weg

Na de breuk met Paul Simon duurt het drie jaar voor Art Garfunkel zijn eerste soloplaat uitbrengt. In de tussenliggende jaren is hij te zien in twee films van Mike Nichols, namelijk Catch 22 en Carnal Knowledge. Het door -de Simon & Garfunkel- producer Roy Hallee meegeproduceerde Angel Clare verschijnt in het najaar van 1973. 'All I Know' verschijnt op single, maar wordt geen hit. Ook 'I Shall Sing' haalt de Top 40 niet.

Bright Eyes

Na een aantal mislukte singles, scoort Art Garfunkel halverwege 1979 een nummer 1-hit met 'Bright Eyes'. Het nummer wordt toegevoegd aan het eerder uitgebrachte Fate For Breakfast. In 1981 haalt Garfunkel nog één keer de Top 40 met 'A Heart In New York'. Voor het grote publiek wordt het daarna stil rondom de zanger.

Projecten

Na succesvolle tours als Simon & Garfunkel gaat hij weer zijn eigen weg om te filmen en te schrijven.  In 1993 komt het complilatie-album Up 'til Now uit. Meest recent werden Songs from a Parent to a Child (voor kinderen), Across America (live album), en Some Enchanted Evening uitgebracht.