Evergreens

Het verhaal achter 'Nights In White Satin'

foto: The Moody Blues - Nights In White Satinfoto: The Moody Blues - Nights In White Satin
  1. Nieuwschevron right
  2. Het verhaal achter 'Nights In White Satin'

Sfeervol, romantisch... 'Nights In White Satin' is de hoogste notering van de band in onze Evergreen Top 1000 Hoe is deze Moody Blues klassieker tot stand gekomen?

Kalverliefde

Deze ultieme evergreen van de Moody Blues werd geschreven toen zanger Justin Hayward nog een tiener was! Rond zijn 19e viel Hayward van de ene verliefdheid in de andere... “Een emotionele tijd”, aldus de zanger.

Lange aanloop

‘Nights In White Satin’ werd aanvankelijk in november 1967 uitgebracht. Aanvankelijk kreeg het lied op de radio weinig voet aan de grond in Noord-Amerika. Vijf jaar later in 1972 ging het een stuk beter en groeide ‘Nights In White Satin’ ook uit tot een Amerikaanse top 5 hit.

Hit uit 1968

In de Nederlandse Top 40 is ‘Nights In White Satin’ wel meteen een hit. Op 6 januari 1968 komt de single op nummer 36 binnen in de Nederlandse Top 40. De single bereikt uiteindelijk de tweede plaats in de lijst.

Covers

Ruim honderd verschillende versies zijn er te vinden van de ruim 50 jaar oude evergreen. Opvallende namen: Nana Mouskouri (1987), Nancy Sinatra (1995) en Giorgio Moroder (1976):

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

NPO Radio 5 Evergreen Top 1000

Wat zijn de allermooiste evergreens ooit gemaakt volgens de luisteraars van NPO Radio 5? De Evergreen Top 1000 is dé jaarlijkse lijst van NPO Radio 5 met klassiekers uit alle muziekdecennia.

De Evergreen Top 1000 wordt jaarlijks in november uitgezonden op NPO Radio 5.

BEKIJK DE LIJST