BertOp5
KRO-NCRV

Ontknoping 'Kan Ik Iets Voor Je Doen?'

foto: Ilse Frits
  1. Nieuwschevron right
  2. Ontknoping 'Kan Ik Iets Voor Je Doen?'

In ‘Kan ik iets voor je doen? ging Bert Kranenbarg wekelijks tijdens zijn uitzending op zoek naar stille helden die altijd voor anderen klaarstaan.

Luister hier de uitzending terug

BertOp5 - Kan Ik Iets Voor Je Doen finale

Quote

"We horen al genoeg over nare en slechte dingen. Dit is iets waarmee we de wereld een beetje liever kunnen maken. Hopelijk kunnen deze ‘stille helden’ met hun verhalen anderen inspireren om liever te zijn voor elkaar”,

Bert Kranenbarg

De drie initiatieven die op zijn website de meeste duimpjes ontvingen, zijn Franca en Steffie met Uniek & Romantiek die dates voor mensen met een beperking organiseren, Jan en Lida met fietsjes voor minima, ze maken fietsen voor mensen die dat niet kunnen betalen en Desiree met Stichting Levina Janna waarmee ze mantelzorgers in het zonnetje zet.

Zij werden op donderdag 24 november in de uitzending door Bert en een bekende vakjury extra in het zonnetje gezet en krijgen dan ook de mogelijkheid nog eens uitgebreid hun verhaal te doen. Deze speciale jury bestaat uit KRO-NCRV presentoren Anita Witzier en Sander Kramer en Minister van Oplossingen Nienke Meijer die door het radioprogramma Spraakmakers is aangesteld.

De stille held die naar huis gaat met een bijzondere prijs, passend bij het goede werk dat diegene verricht, is het initaitief van Jan en Lida met Fietsjes voor minima. Bekijk hieronder in het filmpje wat zij doen.

‘De wereld liever maken’
Bert zegt trots te zijn op de rubriek ‘Kan ik iets voor je doen?’ omdat het gewone mensen van hun mooiste kant laat zien.

button arrow
button arrow
foto: Ilse Frits

Fietsjes voor minima