BertOp5
KRO-NCRV

Hoe luister je een podcast?

foto: NPO Radio 5
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe luister je een podcast?

Wat leuk dat je benieuwd bent naar onze podcasts! Hieronder vind je alles om met luisteren te beginnen.

Beluister Berts favoriete podcastaflevering

Bert Kranenbarg maakt de podcast 'RadioReuzen' en tipt aflevering #22 in deze serie, over het radionieuws: begonnen in 1925 als de Radionieuwsdienst, tegenwoordig minstens 1 keer per uur te horen als het NOS Journaal. Een kijkje in de keuken, een duik in de geschiedenis met Liselot Thomassen, Gert Klück, Amber Brantsen, Jeroen Overbeek en de nu 86-jarige oud-nieuwslezer Donald de Marcas.

foto: NPO Radio 5

Bert toont zijn favoriete podcast-aflevering

#22 - 'Het Radionieuws' met oa Donald de Marcas en Liselot Thomassen

Bekijk ons volledige podcast-aanbod

Tineke, Hans Schiffers, Jan Rietman... steeds meer van onze presentatoren hebben hun eigen podcast, over hun eigen leuke onderwerp.

Zo vertelt Tineke je gewoon over haar leven, Jan Rietman over zijn Los-Vast strapatsen en Hans Schiffers neemt je mee in de hoofden van artiesten.

foto: NPO Radio 5

Bert Kranenbarg, maker van de podcast 'RadioReuzen'


Bekijk podcast aanbod


Download de app

Je kunt op allerlei manieren naar podcasts luisteren. Één daarvan is de NPO Radio 5 app. Je vindt er alle NPO Radio 5 podcasts bij elkaar en kunt je abonneren, zodat je een melding krijgt wanneer een nieuwe aflevering beschikbaar is om te luisteren.

foto: NPO Radio 5

Bert toont de app

Download de NPO Radio 5 app

In principe hoef je niet meer te weten dan dit om met het beluisteren ervan te beginnen. Wil je toch meer weten? Dat kan natuurlijk!

Extra: meer uitleg over podcasts

In onderstaande video leggen we je nog even in het kort uit wat een 'podcast' is én waarom het misschien wel de moeite waard is voor je om 's uit te proberen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gerelateerde podcast

RadioReuzen

RadioReuzen