Vriendin Simone Vlaar


Zoektocht

“We belden wekelijks, maar hebben elkaar nooit ontmoet!”

Froukje werkt al 29 jaar voor dezelfde verzekeringsmaatschappij in Zutphen. Voor haar werk moet ze al jarenlang een grote schare aan klanten opbellen. Met sommige van die klanten heeft Froukje ook persoonlijk contact: “Met Simone Vlaar uit Amsterdam kreeg ik in de loop der jaren steeds meer gesprekken over ons privéleven. We kregen het over onze moeders bijvoorbeeld, die we allebei tot aan hun dood hebben verzorgd. Toen die zorg ineens wegviel, viel er ook een gat in ons leven. Daar kon ik met Simone heel goed over praten.”

Deze persoonlijke gesprekken mist Froukje momenteel behoorlijk, want inmiddels is het alweer twee jaar geleden dat ze Simone voor het laatst sprak: “Ze werd weggesaneerd en toen verdween ze plotseling uit mijn wekelijkse bestaan. Ik stuurde haar nog een e-mail met de woorden: ‘Veel succes in de toekomst’, maar daar heb ik nooit meer antwoord op gekregen.”

Simone heeft het desbetreffende mailtje waarschijnlijk nooit meer gezien, want haar account op haar werk werd natuurlijk al snel afgesloten. Froukje zou zo graag weten wat Simone is gaan doen en of het haar goed is gegaan na haar vertrek bij de firma. “We spraken elkaar meestal zo eens in de twee weken. En dat waren ook flinke gesprekken. We waren toch zo een halfuur aan het bellen.”

Nu hoopt Froukje haar vriendin – die ze al die jaren lang aan de telefoon had – toch eens te ontmoeten: “Wie is nou het gezicht achter die vriendelijke stem en wie is die vrouw met wie ik alles kon delen?”

aanknopingspunten:
* Simone Vlaar, rond de 64 jaar oud uit Amsterdam
* Simone werkte bij Mash en later Claire, beiden een assurantiekantoor in Amsterdam
* zij onderhielden veel contacten met de verzekeringsmaatschappij in Zutphen, waar onze zoekster Froukje werkt
* Simone was waarschijnlijk getrouwd en heeft een gezin, maar dit is niet geheel zeker


Laat een reactie achter
Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 reacties