Adres Onbekend
KRO-NCRV

reisvriendin Ria van den Burgh

foto: ADRES ONBEKENDfoto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. reisvriendin Ria van den Burgh

"Ik heb soms spijt dat ik het zo heb laten lopen."

De telefoon blijft gaan met tips over Ria van der Burgh en we krijgen haar aan de lijn in de uitzending! Ria weet gelijk dat het over Trees gaat en alle verhalen en herinneringen komen terug. En ze nodigt haar vriendin gelijk uit bij haar in Dordrecht. "Kom je in augustus op mijn verjaardag, Trees?!" Benieuwd naar het hele verhaal? Luister dan naar de uitzending van zondag 28 april 2024!

Het verhaal
In 1961 gaat twintiger Trees op een groepsreis van de Nederlandse Reisvereniging naar het vierlandenpunt. "Ik ging samen met mijn goede vriendin Carla, maar trok tijdens die reis eigenlijk meer op met Ria van den Burgh uit Dordrecht. Ze was heel gezellig en leuk, ik had gelijk wel door dat wij vriendinnen zouden worden. Het was een kampeertrektocht, waarbij iedereen zijn eigen tent had. We hebben samen heel veel gelachen. Ook na de vakantie hebben Ria en ik nog jaren contact gehouden!"

Toch loopt het uiteindelijk stuk tussen de vriendinnen. "Ik ben bang dat ik een fout heb gemaakt door onze vriendschap te laten verwateren. Ik weet nog dat ze mij had uitgenodigd voor haar bruiloft, maar ik ben nooit geweest. Ik heb soms spijt dat ik het zo heb laten lopen. Ze heeft echt veel voor me betekend. Ria was een vrolijke vrouw met krullend haar. We hebben elkaar nog brieven geschreven. Ik weet haar verjaardag ook: 24 augustus, maar het jaar weet ik niet zeker..."

Aanknopingspunten:
* Ria van den/der/de Burgh
* geboren op 24 augustus rond 1940
* ze kwam uit Dordrecht
* ging in 1961 op busreis naar het vierlandenpunt met de Nederlandse Reisvereniging
* woonde in 1961 in de Maasstraat in Dordrecht
* Ria was een vrolijke vrouw met krullend haar