Adres Onbekend
KRO-NCRV

mijn neven en nichten Dorrepaal

foto: Sandra
  1. Nieuwschevron right
  2. mijn neven en nichten Dorrepaal

"Mijn neef Peter Dorrepaal heeft contact met mij opgenomen!"

Wie deden eerder al een korte oproep voor de kinderen van tante Hanny in 'Word ik gezocht?'. En soms kan een zoektocht dan zo snel gaan dat zelfs wij worden ingehaald. Sandra heeft namelijk nieuws... "Na de korte oproep heeft mijn neef Peter Dorrepaal, een zoon van tante Hanny, contact met mij opgenomen. Mijn zoektocht is al opgelost!" Haar hele verhaal hoor je in de uitzending van zondag 7 april 2024.

Het verhaal
Sandra is de jongste van alle neven en nichten uit de familie. Ze wil de rode draad van verdriet en boosheid die haar familiegeschiedenis kleurt graag doorbreken. "Ik heb de zus van mijn vader, tante Hanny Hendriksen, en haar kinderen nooit leren kennen. Ik zou zo graag hun kant van het verhaal horen en begrijpen waarom het zo mis is gegaan tussen mijn vader en zijn familie. Als kind hoor je altijd maar één kant van het verhaal, die is gekleurd door de emotie van je ouders."

Tante Hanny Hendriksen trouwt met een meneer Dorrepaal en ze krijgen samen vier kinderen. Al snel scheiden ze weer en dat maakt dat Sandra twijfelt over de achternaam van haar onbekende neven en nichten. "Ik weet niet of ze naar hun vader of hun moeder heten... Er is veel gebeurd binnen onze gekreukelde familie. Tante Hanny zou nu een eind in de negentig moeten zijn, dus ik hoop vooral op haar vier kinderen. Ik ben heel nieuwsgierig naar hen. Ik weet niet eens of ze bij hun moeder in Deventer zijn opgegroeid of bij hun vader in Zeeland. Ze zullen zelf inmiddels ook wel kinderen hebben. Wie weet hoeveel familie er nog opduikt!"

Tante Hanny met haar broertjes