Uitzending gemist

Zin in Weekend!

KRO-NCRV
  1. Gemiste uitzendingenchevron right
  2. Zin in Weekend!


Gepresenteerd door: Sander de Kramer

-Jacob van Schaik. Hij ruilde zijn baan als advocaat in voor een baan als vrachtwagenchauffeur. Hij wilde een concrete vaardigheid leren om in geval van rampen ook direct te kunnen helpen.
-Hilda Vliegenhart, directeur van De Nieuwe Veste, centrum voor de kunsten in Breda. In dit centrum is ook de bibliotheek en het centrum doet in samenwerking met het Leger des Heils mee aan het project Warme Kamers.

- Bente van de Meijden, tropenarts in het Oost-Afrikaanse land Malawi. Ze werkt op de kinderafdeling en krijgt regelmatig te maken met kinderen die een hersenaandoening hebben. Zij wil samen met de lokale bevolking en de familie de zorg voor deze kinderen verbeteren. 

-Jeroen van der Spek, auteur van het boek 1000 dingen DOEN in Nederland. In de rubriek Jeroen wat gaan we doen! geeft hij wekelijks een tip om iets te doen in Nederland. Deze keer het natuur- en cultuurpark Vijversburg Nederlandse gemeente Tietjerksteradeel.

Verder in Zin in Weekend:-Reportage over buurtkastjes. René Verhoogt van de Stichting SoGoed in Purmerend bedacht buurtkastjes waarin levensmiddelen staan voor mensen die het nodig hebben. De fraaie witte kastjes worden gemaakt door Grip houtwerkplaats in Purmerend waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken. Uit het hele land neemt de vraag naar deze kastjes enorm toe.

-Miniatuur over dominicaans leven door Roy Clermons, geestelijk verzorger en lekendominicaan.