Uitzending gemist
KRO-NCRV

Zin in Weekend!

  1. Gemiste uitzendingenchevron right
  2. Zin in Weekend!


Gepresenteerd door: Sander de Kramer

-Dennis Hesselink, internist en nierspecialist, over zijn boek Verbindingslijnen, tatoeages voor een nieuw leven. In dit boek staan verhalen en foto’s van mensen die na een niertransplantatie een tatoeages hebben laten zetten, soms samen met de donor.
--Dinant Beunk, midwinterhoornspeler-en bouwer. Onlangs ontving hij de Zilveren Knoop van de gemeente Lochem voor zijn bevlogen inzet voor de culturele traditie van het midwinterhoornblazen.
-Jeroen van der Spek, auteur van het boek 1000 dingen DOEN in Nederland. In de rubriek Jeroen wat gaan we doen! geeft hij wekelijks een tip om iets te doen in Nederland. Deze keer over Haags Haar in het Haags Historisch Museum.
-Isaac Majoor, abt van de Trappisten van Abdij Koningshoeven over de sobere kerstverlichting dit jaar. Reden: Energiebesparing. 

Verder in Zin in Weekend:-Reportage over Manege Zonder Drempels in Bennekom. Hier kunnen mensen met een ernstig meervoudige beperking huifbedrijden. Ze liggen in een bed op de rug van twee paarden en bewegen zo mee op het ritme van de paarden. Manege Zonder Drempels was de winnaar in 2017 van de KRO-NCRV Actie Warm Hart. Deze Actie is weer van start gegaan en t/m 10 februari kunnen mensen doelen indienen die de wereld groener, liever en mooier maken.
-Miniatuur over Dominicaans leven door Roy Clermons, geestelijk verzorger en lekendominicaan.