Deze Week

#24 - ‘Landbouw akkoord moest perspectief bieden, hoe dan?’ (S03)

  1. Podcastschevron right
  2. Deze Weekchevron right
  3. #24 - ‘Landbouw akkoord moest perspectief bieden, hoe dan?’ (S03)

vr 23 juni 2023

Het geklapte Landbouw akkoord verbaasde Tijs van den Brink niets. ‘Ik heb nooit in het landbouwakkoord gelooft’, vertelt hij. ‘Hoe ga je de boeren perspectief bieden in een vrije markt?’ 
Cocky wordt moedeloos van het nieuws. ‘Mijn steun voor de boeren is uitgeblust’, vertelt ze. 
Welk heet hangijzer zit door deze discussie verweven? En welke rol speelt de kwestie van vertrouwen hierin?


Ondanks de leegloop waar veel kerken mee te maken hebben, heeft een kerk in Enschede met zo’n 235 leden zelf besloten de deuren te sluiten. Deze keuze raakt Jurjen. 
Welke duiding weet Tijs hieraan te geven uit de gesprekken die hij heeft gevoerd in het programma ‘Adieu God’? Hij begrijpt de redenen die kerkverlaters geven wel. “Het is helemaal niet moeilijk om van je geloof te vallen in deze tijd en cultuur. Althans, ik hoef daar niet veel moeite voor te doen”.

Sinds vorige week mogen jongens een korte broek aan naar het reformatorische Van Lodenstein College, maar een openbare school in Heerlen overweegt nieuwe kledingvoorschriften. Eerder deze week stuurde de school een nieuwsbrief, waarin werd benadrukt dat de leerlingen géén blote buik of diep decolleté mogen tonen.
‘Een autonome stap’, noemt Cocky de keuze van de Limburgse school. In hoeverre is men zich bewust van wat je communiceert door kleding? En moet daar verantwoordelijkheid in genomen worden?