Deze Week

#23 - 'Verontwaardiging over ChristenUnie-PVV coalitie is onbegrijpelijk' (S03)

  1. Podcastschevron right
  2. Deze Weekchevron right
  3. #23 - 'Verontwaardiging over ChristenUnie-PVV coalitie is onbegrijpelijk' (S03)

vr 16 juni 2023

Spreker Jan Pool roept christenen op om een andere houding aan te nemen ten opzichte van de veelbesproken cancelculture. Een ‘wake-up call’ noemt Cocky de video. 
Jurjen ziet de verontwaardiging over het coalitieakkoord in Flevoland tussen de ChristenUnie en andere partijen als concreet voorbeeld van de cancelculture onder christenen. ‘Waarom zou je cancellen op grond van wat er in de landelijke politiek wordt geroepen? Ik begrijp dat niet.’

VVD-raadslid Marike Abrahamse heeft deze week een voorstel ingediend om deze wet af te schaffen, omdat zij van mening zijn dat de wet niet meer van deze tijd is. Een verbod op luidruchtige evenementen op zondag tot 13.00 en niet binnen een straal van 200 meter bij een kerk is volgens Abrahamse niet meer van deze tijd. 
In de studio is de een van mening dat het afschaffen van deze wet getuigt van weinig historisch besef, waar de ander deze afschaffing ziet als een oproep tot fatsoen.

Uit onderzoek door het Trimbos Instituut blijkt dat studenten overspoeld worden door vele verantwoordelijkheden en hoge verwachtingen, met veel stress tot gevolg. In hoeverre heeft deze stress met eigen grenzen stellen, FOMO en een prikkelverslaving te maken? Volgens Cocky wordt stress verkeerd geframed en geeft ze tips in hoe stress juist op een positieve manier ingezet kan worden.