Deze Week
EO

#15 - Zit jij op een christelijke datingsite? "Kom eens uit je bubbel!" (S02)

  1. Podcastschevron right
  2. Deze Weekchevron right
  3. #15 - Zit jij op een christelijke datingsite? "Kom eens uit je bubbel!" (S02)

vr 22 april 2022

Christelijke datingsites: Joram ziet ze steeds vaker voorbijkomen. In krantenadvertenties en in verhalen op feestjes of op de redactie van zijn eigen omroep. De EO-presentator vraagt zich af waarom christenen zo nodig op zoek zijn naar andere christenen om een relatie mee aan te gaan. "Waarom verlaten we die bubbel niet eens? We lijken soms wel op Forum voor democratie met hun eigen scholen. We creëren zo ons eigen tentenkamp."

Cocky weet het nog erger te vertellen. Er zijn zelfs Amerikaanse websites waar christian-friendly seksstandjes op te zien zijn. "Alsof wanneer er 'christelijk' bij staat het ineens een soort van keurmerk wordt." Sjirk ziet er wel iets in. "Vroeger ontmoette je elkaar op een christelijk kamp, nu via internet. Niets nieuws onder de zon."

D66 gegrilld
Het boetekleed van Sigrid Kaag reikte tot op de grond. Sterker nog, het slofte in de gang naar de persconferentie over de vloer en maakte smerige vlekken. En iedereen weet: in een vlek moet je niet wrijven. Kaag deed het toch. Haar excuses waren koel en afstandelijk.

Sjirk: "Sigrid Kaag propageert nieuw leiderschap, maar ze heeft haar eigen partij niet eens onder controle. Ze had hiervan moeten weten. Als je zulke hoge morele waarden opstelt, ben je geen knip voor de neus waard als je zo met slachtoffers omgaat."

Vogelgriep
Miljoenen kippen, eenden en ganzen sterven of worden preventief gedood vanwege de vogelgriep. Hoewel de vogelgriep nu nog weinig risico vormt voor mensen, kan dat zomaar eens veranderen. Sjirk: "Sinds corona weten we dat een paar mutaties tot een gigantische pandemie kan leiden. We moeten echt minder dieren gaan houden op te kleine oppervlaktes."