Deze Week
EO

#16 - "Zou ik ook niet meelachen met Johan Derksen?" (S02)

  1. Podcastschevron right
  2. Deze Weekchevron right
  3. #16 - "Zou ik ook niet meelachen met Johan Derksen?" (S02)

vr 29 april 2022

Johan Derksen kwam deze week in opspraak vanwege zijn vermeende 'kaarsgate'. Jorams eerste gedacht was: deze persoon moet weg. Maar even daarna dacht de EO-presentator: waarom wil ik meteen iemand cancellen.

Joram: "We moeten er juist over praten. Als we dit doen, dan is er geen ruimte meer voor gesprek. En hoe zou ik mij gedragen als ik een van de omstanders was. Zou ik ook niet meelachen?" 

Downton Abbey
Sjirk vertelt over zijn liefde voor Downton Abbey. De film komt deze week uit en de hoofdredacteur van het ND ziet de gelijkenissen met zijn eigen leven. Sterker nog, bij zijn aantreden als eerste man van de krant citeerde hij uit de serie.

Vals zingen in de kerk
Wat doe je wanneer een aantal van je gemeenteleden heel lelijk voorzingt? Gewoon écht heel lelijk. In principe moet iedereen in staat worden gebracht om God groot te maken, maar hoe breng je ter sprake dat sommigen iets meer naar achteren moeten gaan staan?

Cocky maakt het mee in haar eigen kerk. Sjirk: "Je moet tegen elkaar kunnen zeggen dat je voor sommige dingen niet zo geschikt bent. Bij ons moet je zelfs auditie doen om de Bijbel voor te mogen lezen. Joram maakte het mee bij de Beam-kerkdiensten. "Op tv hoor je het nog erger als iemand vals zingt. Maar dan begrijpen mensen het ook. Maar in de kerk moet alles maar leuk en fijn zijn. Dan hoor je: 'wat heb je krachtig gezongen'. Nou dan weet je: het was heel lelijk."