Volgspot

Luister terug: Exodus concert met Frans Duijts

foto: KRO-NCRVfoto: KRO-NCRV
  1. Nieuwschevron right
  2. Luister terug: Exodus concert met Frans Duijts

Frans Duijts zong tijdens het jaarlijkse Exodus Concert in de penitentiaire inrichting (PI) Achterhoek in Zutphen speciaal voor gedetineerden.

Exodus Concert

Het concert voor gedetineerden komt voort uit een gedichtenwedstrijd waarvoor zij een eigen gedicht hebben ingestuurd. Het winnende gedicht is op lied gezet door niemand minder dan Frans Duijts! Onder begeleiding van Manfred Jongenelis op de accordeon zong hij met hart en ziel in de bajes, in Zutphen.

Beluister de uitzending:

Volgspot: Exodus concert met Frans Duijts

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dit jaar is het thema voor de Gedichtenwedstrijd: 'Levenslang een nieuwe kans...' Gedetineerden uit heel Nederland kunnen meedoen aan de wedstrijd. Uit alle inzendingen worden drie genomineerden gekozen en daaruit kiest een bekende zanger of rapper het winnende gedicht. Dit jaar is de keuze aan Frans Duijts. Hij tovert het gedicht vervolgens om tot een lied of rap en draagt dit op Tijdens het Exodus Concert in de penitentiaire inrichting (PI) Achterhoek in Zutphen, waarmee de winnaar van de gedichtenwedstrijd bekend wordt gemaakt.

De gedichtenwedstrijd en het concert worden georganiseerd met als doel gedetineerden uit het hele land uit te dagen om op creatieve wijze uiting te geven aan hun gevoelens en bij te dragen aan hun zelfreflectie en zelfvertrouwen. Het kunnen praten en schrijven over tegenslagen en kunnen reflecteren op het leven is van belang om na detentie op een succesvolle wijze terug te keren naar de samenleving. KRO-NCRV vindt het belangrijk dat we een samenleving creëren waarbij er plek is voor iedereen en maakt daarom met het radioprogramma Volgspot jaarlijks van dit initiatief een radio-uitzending.

Quote

“Ondanks dat je fouten begaat in je leven, verdient een ieder een tweede kans. Daarnaast is het heel waardevol om de aanwezigen een klein concert te kunnen geven waardoor ze eventjes niet aan hun zorgen hoefden te denken”,