Volgspot
KRO-NCRV

Marlene Bakker - Oaventuren

foto: Marlene Bakker
  1. Nieuwschevron right
  2. Marlene Bakker - Oaventuren

De Hé, kom 'ns kijken tip van Ids Dijkstra van Kielzog Theater in Hoogezand-Sappemeer is: Marlene Bakker.
Deze Groningse zangeres laat je meevoeren in een unieke luisterervaring over de magie van het noorden en waar het aardse Gronings naadloos aansluit op de hedendaagse indiepop.

"Marlene Bakker gaat in premiere met haar nieuwe voorstelling bij ons in het theater in oktober, reden genoeg om deze te tippen dus om hier nog maar eens een extra aandacht aan te geven. Maar ik heb haar ook uitgekozen omdat we bij kielzog een heel breed en groot Groningstalig programma hebben. Nog even los van de wel heel veel landelijke Noordelijke producties programmeren, maar de streektaal is wel belangrijker. Ook daar ligt een speerpunt in ons programma. En zij is echt een belangrijke vertegenwoordigster van die van die streektaal.

Ze gaat met deze voorstelling ook heel Nederland door. Dat vind ik knap van haar, want heel vaak blijft dit in de streek waar die taal gesproken wordt hangen en zij brengt het toch verder dan alleen de provincie." - Ids Dijkstra van Kielzog Theater in Hoogezand-Sappemeer

Bekijk hier wat Ids vertelde over het theater en waarom hij Marlene Bakker uitkoos als tip voor Hé kom 'ns kijken!

Video niet beschikbaar

In deze voorstelling zal Marlene haar nieuwe werk ten gehore brengen en tussendoor vertellen over welke avonturen zij is aangegaan. Samen met haar band bestaande uit gitarist Bernard Gepken (Daniël Lohues, Maaike Ouboter, Rob Dekay), bassist Reyer Zwart (Alex Roeka, VanWyck, Daniël Lohues), toetsenist Ferry Lagendijk (Waylon, Krystl, Gare du Nord, Daniel Lohues) en drummer Micha Porte (Pitou, Luwter, Remy van Kesteren), zal ze de mooiste liedjes van haar beide albums spelen.

Op donderdag 5 Oktober 2023 staat ze in het Kielzog Theater in Hoogezand-Sappemeer en daar kun je hier alle informatie over vinden.

Wil je meer tourdata weten van Marlene Bakker? Kijk dan hier.

Ze was te gast bij Volgspot en zong deze vier prachtige nummers.

Roemte

Video niet beschikbaar

Video niet beschikbaar

Waarkhanden

Video niet beschikbaar

Zolaank

Video niet beschikbaar