Volgspot
KRO-NCRV

Alles over Hé, kom ’ns kijken!

  1. Nieuwschevron right
  2. Alles over Hé, kom ’ns kijken!

De mooiste komende voorstellingen vind je hier!

Theaterdirecteuren gaan Volgspot tippen

Hé, kom ’ns kijken! Volgspot nodigt elke maand theaterdirecteuren- en programmeurs uit heel Nederland uit. Ze tippen je elke maand de mooiste voorstellingen in hun theaters. Zij zijn de kenners en weten wat je écht moet zien.

Elke laatste maandag van de maand ontvangen we drie directeuren of programmeurs uit verschillende delen van het land. Ze promoten elk een voorstelling die in hun theater staat. Zodat je weet waar je naartoe kan.

Samen geven ze je een goed beeld van alles wat er speelt in Nederland. Van Zeeland tot Leeuwarden en van Almelo tot Rotterdam. Want lang niet overal worden dezelfde voorstellingen gemaakt.

De directeuren en programmeurs nemen ook de makers mee van de door hen uitgekozen voorstelling. Onder andere toneelschrijvers, acteurs, cabaretiers en muzikanten schuiven aan. En je krijgt ook een live voorproefje van hun voorstelling te horen.

De optredens kun je ook terugzien op de Facebookpagina van Volgspot. Alle informatie over de voorstellingen verzamelen we op onze website.

Hé, kom ‘ns kijken

KRO-NCRV Volgspot met Hijlco Span

Iedere laatste maandag van de maand, 20:00 - 22:00 uur

Luister hier de uitzendingen terug:

Volgspot

Wie zijn deze directeuren?

Charles Droste, directeur Amphion (Doetinchem)

Charles Droste begon zijn theatercarrière bij Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Hij was daarna een paar jaar directeur van Theater Lampegiet in Veenendaal en later van Theaterfabriek Amsterdam. In. 2006 ging hij terug naar de regio van zijn jeugd: de Achterhoek. Hij ging aan de slag bij Theater Amphion in Doetinchem. En in 2011 werd hij daar directeur. Zijn theater is in die tijd vier keer uitgeroepen tot Theater van het Jaar.

Cherany Emck, programmeur Theater Aan de Slinger (Houten)

Cherany Emck stond op haar negende al op de planken en schreef later zelf ook voorstellingen. Tijdens haar studententijd vond ze haar plek achter de schermen. Ze was bijna drie jaar programmeur bij theater het Evertshuis in Bodegraven. Sinds 2016 is ze programmeur bij Theater Aan de Slinger in Houten.

Joris Kemps, directeur Theater Hof 88 (Almelo)

Al bijna vijftien jaar is Joris Kemps actief bij Theater Hof 88, het theater waar Herman Finkers veel van zijn try-outs heeft gedaan. Sinds 2011 is hij directeur van het Almelose theater. Als directeur is hij ook betrokken bij de programmering en bij de artiesten die in zijn theater optreden. Er zijn ruim 120 voorstellingen per jaar in Hof 88 en hij is bij allemaal aanwezig. Daarnaast is hij jurylid van de cabaretprijzen Poelifinario en Neerlands Hoop.

Jelle van der Meulen, programmeur De Harmonie (Leeuwarden)

Jelle van der Meulen is programmeur bij Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Met drie zalen is een van de grootste theaters van Nederland. Of eigenlijk zijn het meerdere theaters in één. In de grote zaal programmeert hij de grote cabaretiers van het land. De kleinere zalen worden veel gebruikt voor voorstellingen uit regio. Hij maakt zelf ook nog theater, als regisseur, schrijver, producent en conceptontwikkelaar.

Emmelien Matthijsse, directeur Theater Zuidplein (Rotterdam)

Sinds 2016 is Emmelien Matthijsse directeur van Theater Zuidplein, een theater dat de huiskamer van Rotterdam-Zuid wil zijn. Ze kent de stad door en door, want ze was jaren werkzaam voor de gemeente Rotterdam, onder andere als directeur Cultuur. In de programmering van het theater is net zo multicultureel als de stad zelf, met veel aandacht voor actuele en maatschappelijke thema’s.

Peter en Esther de Neef, programmeurs Theaters aan Zee (Zeeland)

Peter en Esther de Neef beperken zich niet tot één theater, ze zorgen dat het theater naar Zeeland komt. Samen doen ze de programmering van zes podia in Zierikzee, Renesse, Heinekenszand en Ritthem. Ze hadden ook vijf jaar lang hun eigen theater aan huis, met zo’n honderd stoelen. Ze moesten het tijdens de coronapandemie noodgedwongen verkopen, maar ze verzorgen daar nog wel altijd de programmering.

Jörgen Tjon A Fong, directeur-bestuurder van De Kleine Komedie (Amsterdam)

Jörgen Tjon A Fong is sinds 1 december 2021 directeur-bestuurder van De Kleine Komedie. De kracht van De Kleine Komedie is volgens hem het samenbrengen van artiesten die elk vanuit hun eigen perspectief hun visie op de wereld delen. Daar wordt een breed palet van disciplines voor gebruikt: cabaret, kleinkunst, muziek en literatuur.