Volgspot
KRO-NCRV

Stef Bos: In een ander licht

  1. Nieuwschevron right
  2. Stef Bos: In een ander licht

Op Eerste Kerstdag hoorde je in Volgspot het concert ‘In een ander licht’ uit 2009, met Stef Bos en het Metropole Orkest. Ter ere van de 85ste verjaardag van de NCRV maakte Stef Bos liedjes over zijn favoriete Bijbelfiguren, zoals Petrus, Judas, Maria Magdalena en Noach.

De nummers van de eerder dat jaar uitgekomen CD gingen over het voetlicht tijdens een feestelijk concert in het uitverkochte Apeldoornse theater Orpheus, waarbij Stef begeleid werd door het Metropole Orkest onder leiding van Jules Buckley. Met gastoptredens van onder andere Frank Boeijen en Fernando Lameirinhas.

In het jaar waarin Stef Bos ruim aandacht kreeg door zijn NPO Radio 5 Evergreen Concert, het tv-programma De beste zangers en zijn eigen programma Serenade van Stef, leek het ons mooi dit bijzondere project nog eens uit te zenden.

Naar eigen zeggen heeft Stef tijdens het werken aan de liedjes voor ‘In een ander licht’ de mensen uit de Bijbel opnieuw ontdekt. Hij heeft mensen van nú van ze gemaakt, mensen van vlees en bloed. En zette op die manier de klassieke Bijbelfiguren in een ánder licht.

Volgspot: Stef Bos: 'In Een Ander Licht'