Volgspot
KRO-NCRV

Vrijdag: Theaterhoorspel War of the worlds

foto: KRO-NCRVfoto: KRO-NCRV
  1. Nieuwschevron right
  2. Vrijdag: Theaterhoorspel War of the worlds

Op vrijdag 8 april is in Volgspot een speciale hoorspelbewerking te horen van het toneelstuk War of the worlds van Homemade Productions. Als gevolg van de coronapandemie is dit stuk van schrijver en regisseur Dick van den Heuvel uit 2020 slechts enkele malen in het theater te zien geweest.

Volgspot: War Of The Worlds

Voor Volgspot is de hele cast met onder andere William Spaaij, Gerrie van der Klei en René van Kooten weer bijeengekomen om er een hoorspelversie van op te nemen.

Het verhaal achter het legendarische hoorspel

Het toneelstuk speelt zich af in 1938. Het zijn bange dagen. Vanuit Duitsland en Japan dreigt de oorlog. In New York maakt de jonge theatermaker Orson Welles faam met opstandige bewerkingen van wereldrepertoire. Als hij wordt gevraagd om de sciencefictionroman War of the Worlds te bewerken tot een hoorspel, wil hij dat het klinkt als een live verslag, niet als een traditioneel luisterspel. De aanval op onze Aarde vanaf de rode planeet Mars moet klinken alsof het écht gebeurt.

Het verhaal rond de totstandkoming van het legendarische hoorspel wordt afgewisseld met nieuw geschreven liedjes en reflecteert op actuele thema’s, zoals leven in angst en omgaan met fake news.


Theaterhoorspel War of the worlds

KRO-NCRV Volgspot met Hijlco Span
vrijdag 8 april 2022, 20:00 – 22:00 uur

Gerelateerde podcast

Volgspodcast

Volgspodcast