Theater van het Sentiment
KRO-NCRV

Zaterdag 11 juni & Zondag 12 juni

foto: glitterandglamour.com
  1. Nieuwschevron right
  2. Zaterdag 11 juni & Zondag 12 juni

1983 & 1979

Dit weekend in Theater van het Sentiment openen de gordijnen in 1979.

Zondag praten we met Fred Bischot over Het Mes-Incident. Weet jij dan waar ik het over heb?
Bischot maakte zijn debuut voor Telstar in het seizoen 1971/72 en speelde maar liefst 372 wedstrijden voor ‘De Witte Leeuwen’.

Op 10 juni 1979 speelt Fred Bischot met Telster een nacompetitie wedstrijd tegen FC Groningen. Al na een half uur staat Groningen met 2-0 voor tegen de ploeg uit Velsen. Een ‘supporter’ vond de Velsenaren, en dan met name Fred Bischot, veel te hard spelen en gooide een mes dat rakelings naast de verdediger op de grond viel. De spelers van Telstar waren zo overstuur, dat ze weigerden de wedstrijd uit te spelen. Scheidsrechter Bep Thomas kon niet anders dan de wedstrijd staken.

Ook praten we met acteur Marcel Musters over zijn vriend en mode-ontwerper Koos van den Akker, die op dit moment fufore maakt in de Verenigde Staten. Zijn patch-work truien zijn razend populair.

Zaterdag is het een heel ander verhaal in 1983!
We gaan het water op met de Nederlandse kano-ploeg. Coach Arend Bloem doet er alles aan ons team klaar te stomen voor de volgende Olympische Spelen. Bart vraagt hem zaterdag hoe dat gaat.

En we nemen een kijkje bij de voorbereidingen voor het Mannenfestival, wat volgende week ter ere van Vaderdag in de RASA in Utrecht wordt gehouden. Contijn van Marle is er bij en neemt ons mee.