NPO Radio 5

Ringo Starr in beeld

  1. Nieuwschevron right
  2. Ringo Starr in beeld

Ringo Starr zit op 18 Augustus 1962, twee dagen nadat Pete Best is ontslagen, voor het eerst achter het drumstel bij The Beatles. Wist jij deze feitjes al over hem?

Even wennen...

Producer George Martin was niet tevreden over de drumkwaliteiten van Pete Best en Ringo Starr werd gevraagd om Best te vervangen. De legendarische 'fab-four' was een feit! De fans konden het nieuwe bandlid niet meteen waarderen. Er waren gevechten en het publiek schreeuwde “Peter forever, Ringo never” en “Pete is Best.”

We love you Ringo!

Gelukkig waren Beatles-fans vergevingsgezind en de populariteit van de groep nam daarna snel toe. Thank you Ringo!

Zanger

Hij was het minst prominente Beatles-lid, maar zong zo nu en dan de lead op Beatle-opnames. Zo is de stem van Ringo Starr te horen op 'Yellow Submarine' en 'With a Little Help from My Friends'​.

Ringoïsmen

Starr had af en toe ongewone formuleringen oftwel 'Ringoïsmen'. Lennon en McCartney hebben dit vaak gebruikt ter inspiratie voor hun songteksten. Voorbeelden hiervan zijn 'A Hard Day's Night' en 'Tomorrow Never Knows'. Naast drummer was Ringo dus ook gewoon een talentvolle tekstschrijver!

Geen drumsolo's

Ondanks zijn geweldige drumtalent had Ringo een hekel aan drumsolo's. "I never met a drummer who more hated the drum solos", aldus Paul McCartney. Gelukkig liet hij af en toe wel een solo horen tot grote vreugde van zijn bandleden.

Weet jij nog een leuk feitje over Ringo Starr?