NPO Radio 5

Het verhaal achter 'Tears In Heaven'

  1. Nieuwschevron right
  2. Het verhaal achter 'Tears In Heaven'

Nooit bedoeld om uit te brengen, draait 'Tears In Heaven' om één enkele vraag.

Eric Clapton

Clapton zelf zegt over 'Tears in Heaven' dat het hem door de donkerste periode van zijn leven trok om met het nummer bezig te zijn. "Het nummer was nooit bedoeld om uit te brengen." Pas toen iemand tegen Clapton zei dat het nummer anderen zou kunnen helpen, ging hij om. Het nummer werd een hit.

Will Jennings

Ook co-writer Will Jennings was niet bezig met een hit schrijven. Hij schreef de tekst af voor Clapton, die hem dat vroeg. Aanvankelijk vond Jennings dat Clapton, die zelf het eerste couplet schreef, het zelf moest doen omdat het onderwerp te gevoelig was. Maar uiteindelijk stemde de liedjesschjrijver in en maakte het liedje af.

Conor

Het gevoelige onderwerp is de vraag of we elkaar weer zien na de dood. Directe aanleiding voor het nummer was de zoon van Eric Clapton, die op 20 maart 1991 uit een raam viel op de 53e verdieping van het appartementencomplex in New York waar zijn moeder woonde. De vraag over het hiernamaals hield Clapton echter al bezig sinds de dood van zijn opa. Nu was het moment om er een lied over te schrijven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

foto: YouTube screenshot