NPO Radio 5

Podcast-tip: Naar Nederland voor de liefde

foto: MAXfoto: MAX
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast-tip: Naar Nederland voor de liefde

Janny bezoekt in Papendrecht mevrouw Heezen-Han. Ze komt oorspronkelijk uit Indonesië en kwam voor de liefde naar Nederland in 1950. Hier werkte ze jarenlang in de tuinbouw en als kok in een toko. Haar man hield niet van Indisch eten dus kookte ze zowel Hollands als Indische gerechten. Ze vertelt over de cultuurschok om als jong meisje naar Nederland te komen en hier te settelen. Ze kreeg acht kinderen en nog elk weekend komen ze bij haar eten. Haar specialiteit? Alles.

#5 - Mevrouw Heezen-Han (93) uit Papendrecht, Zuid-Holland - Janny over Prikkels

Beluister alle afleveringen van De Smaak van Vroeger:

Gerelateerde podcast

Janny over Prikkels

Janny over Prikkels

Wat is een podcast?

Een podcast kan van alles zijn: Een interview met een bekende Nederlander, een spannend hoorspel, een documentaire over een artiest of een achtergrondreportage. Sommige podcasts zijn series met een begin en einde, anderen staan op zichzelf. Ook verschillen podcasts in lengte, van 10 minuten tot langer dan een uur!

Wanneer je je in een app abonneert op een podcast krijg je bij nieuwe afleveringen een handige melding dat er een nieuwe aflevering voor je klaar staat. Deze kan je dan downloaden en beluisteren wanneer je wilt.

Je vindt podcasts op verschillende sites, platforms en apps zoals op deze site, de NPO Radio 5 app of NPO Luister.