NPO Radio 5

Podcast-tip: De Laatste Dagen Van... Freddie Mercury

foto: AVROTROS / Peter Kortlevefoto: AVROTROS / Peter Kortleve
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast-tip: De Laatste Dagen Van... Freddie Mercury

Op woensdag 24 november 2021 is het precies 30 jaar geleden dat Freddie Mercury overleed aan de slopende ziekte Aids. Daarmee kwam er een einde aan Queen, één van de populairste bands van de jaren '70 en '80. In de podcast-serie ‘De Laatste Dagen Van… Freddie Mercury’ blikken makers Wibo Dijksma, Anne Hurenkamp, Michiel Tjepkema en Queen-expert Edger Hamer terug op het turbulente leven van de zanger.

AVROTROS- en NPO Radio 5-podcast ‘De Laatste Dagen Van...'

In zes afleveringen worden Freddie’s laatste dagen nauwkeurig in kaart gebracht. Maar de makers staan ook stil bij de artiest Freddie Mercury, zijn onstuimige jaren vol seks, drugs en rock ‘n roll en uiteraard komt zijn legendarische werk met Queen uitgebreid aan bod. Samen met AVROTROS-dj Bart Arens ontleden de makers Freddie’s meesterwerk Bohemian Rhapsody, aan de hand van de originele meersporenopnames met zang, piano, bas, drums en gitaar. Tania Kross buigt zich over het revolutionaire opera-gedeelte in het nummer.

Beluister hier de eerste aflevering

Interviews, archiefmateriaal en muziek van Freddie Mercury

Aan de hand van interviews met Freddie Mercury, oude en nieuwe interviews met familie, vrienden, fans en andere betrokkenen, zeldzaam archiefmateriaal en natuurlijk de muziek van Freddie en Queen wordt een portret geschetst van zijn leven. In de laatste twee afleveringen reizen de makers af naar het Zwitserse Montreux - een geliefde plek van Freddie en Queen - waar zij een ontmoeting hebben met Peter Freestone. Twaalf jaar lang was hij Freddie’s persoonlijke assistent. Peter was erbij toen Freddie zijn laatste adem uitblies.

Beluister meer en abonneren

Gerelateerde podcast

De Laatste Dagen Van...

De Laatste Dagen Van...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.