Luisteren

Jaren 60 podcast-tips

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Jaren 60 podcast-tips

Ontdek eens deze verhalen rondom de Jaren 60!

De Laatste Dagen Van...

John Lennon en Marvin Gaye maakten in de Jaren 60 onvergetelijke muziek. Hun opkomst en vroegtijdig einde wordt in de AVROTROS serie De Laatste Dagen Van... uitgebreid besproken met veel fragmenten en achtergronden:

Gerelateerde podcast

De Laatste Dagen Van...

De Laatste Dagen Van...

Moderne Profeten

Martin Luther King Jr., misschien een van de ultieme symbolen van de Jaren 60. Hij inspireerde zo omdat hij contact wist te maken met hen die lijden:

#1 - Martin Luther King | Lijden - Moderne Profeten

Colonel Parker, de man achter Elvis

Elvis Presley, een van de grootste successen van de Jaren 60, werd begeleid voor de gewiekste Nederlandser Colonel Parker. Maar wie was hij? En welk geheim droeg hij met zich mee?

Gerelateerde podcast

Het Geheim van Colonel Parker

Het Geheim van Colonel Parker

Het waren andere tijden

Het is 1967 en Nettie wil niet trouwen met de vader van haar ongeboren kind. Maar dat is ondenkbaar en fout, vindt iedereen, dat kan gewoon niet! Een verhaal over een dwingende tijdgeest:

#21 - Een kind in je eentje - Goudmijn vol verhalen

Alles over Boudewijn de Groot

Hij is al jaren hofleverancier van de Evergreen Top 1000. NPO Radio 5 presentator Bert Kranenbarg heeft een bijzondere fascinatie voor de zanger die al bijna zestig jaar optreedt:

Gerelateerde podcast

Popbiografie

Popbiografie

Natuurlijk ook The Beatles

Peter van Bruggen sprak hun eerste manager in Liverpool, Allan Williams, die deze lastige jongens weg gaf aan Brian Epstein, een maand voor ze wereldberoemd werden. The Beatles –het hele verhaal uit Liverpool en Hamburg hoor je in Soundcheck, inclusief degenen die jammerlijk de boot misten: