Naar homepage
NPO Radio 5

The Cats in 5 Feitjes

  1. Nieuwschevron right
  2. The Cats in 5 Feitjes

The Cats zijn hofleverancier van de Evergreen Top 1000. We draaien ze veel. Daarom nu in de '5 Feitjes': The Cats!

'One Way Wind' is de meest verkochte single van The Cats


Onewaywnd

Hun grootste hit behaalden The Cats met 'One Way Wind. Het nummer stond 14 weken in de Top 40 en behaalde de derde plek. Andere bekende nummers zijn Lea, Why, Marian, Magical Mystery Morning en There Has Been A Time.

The Cats staan negentien keer in de Evergreen Top 1000

Leo

Maarliefst negentien liedjes van The Cats staan in de Evergreen Top 1000 van 2018. De laagst genoteerde daarvan is 'Don't Waste My Time' op 968. De hoogste notering vinden we op nummer 12 en is niet 'One Way Wind', maar 'Lea'.

The Cats heetten eerst ‘The Blue Cats'

Theo

‘The Blue Cats’ hadden een andere drummer, die niet graag van huis was. Hij vertrok, Theo Klouwer nam plaats achter het drumstel en ‘Blue’ werd uit de naam geschrapt. Het eerste optreden van ‘The Cats’ met Klouwer was op Koninginnedag 1964.

(foto boven midden: Theo Klouwer)

Cees vond Piet ook beter

ANP 1982843

Toen in 1968 ‘Times Were When’ moest worden opgenomen, zong Piet Veerman op eigen verzoek de laadzang in. Iedereen reageerde enthousiast. Inclusief Cees Veerman, die tot dan toe leadzanger was.

The Cats werden er niet rijk van

Met het succes dat de heren van The Cats in hun dagen hadden, waren ze tegenwoordig ieder voor zich wel binnen geweest. Toen Piet Veerman er echter in 1985 een eind aan breide en solo ging, verdienden Jaap, Arnold, Cees en Theo hun geld voortaan als respectievelijk metselaar, studio-eigenaar, winkelbediende en vertegenwoordiger in hi-fi apparatuur.