Evergreens

Het verhaal achter ‘Walking On Sunshine’

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Het verhaal achter ‘Walking On Sunshine’

‘Walking on Sunshine’ van Katrina & The Waves is geschreven door gitarist Kimberley Rew. In een interview met The Guardian verklapt hij wat het lied voor hem betekende… en wat de band ervan vond.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Een eenvoudig nummer

Rew: "Ik zou graag willen zeggen dat 'Walking on Sunshine' gerelateerd is aan een belangrijke gebeurtenis in mijn leven, zoals het uitlopen van mijn voordeur, een komeet zien en geïnspireerd raken. Maar het is eigenlijk gewoon een eenvoudig en leuk nummer, een optimistisch lied, ondanks dat we niet buitengewoon vrolijke mensen waren.

Geen fans

"We waren een typische jonge band, onzeker en pessimistisch. We hadden geen 'big hair' en zagen er helemaal niet uit als een door Motown-groep. We hadden geen geloofwaardigheid of een fans die ons bewonderden om onze mystiek. We waren het soort popbandje dat als tweede optrad bij een festival in Duitsland.
Maar we hadden dit nummer."

Irritant

De rest van de band vond het nummer aanvankelijk niet leuk. Leadzangeres Katrina Leskanich vond dat "het niet echt bij ons paste", terwijl bassist Vince de la Cruz het irritant vond.

Extra: Wist je dit?

In 2009 werd het lied gecoverd door de Nederlandse popgroep Kus onder de titel Ik loop op de wolken. Het lied werd toen gebruikt als titellied voor de film Limo (2009).

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.