Evergreens

Het verhaal achter 'In The Ghetto'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Het verhaal achter 'In The Ghetto'

Één van Elvis' hoogste Evergreen Top 1000 noteringen is 'In The Ghetto'.

Mac Davis

'In The Ghetto' heet aanvankelijk 'In The Ghetto (The Viscious Circle). Het laatste gedeelte wordt uit de titel geschrapt door de platenmaatschappij voor ze het aan Elvis laten horen. Mac Davis schrijft het nummer. Het gaat over een jongen in een arme wijk zonder vader.

Mac Davis

foto: ANP

Mac Davis

Een heel gevecht

Volgens Mac Davis is het Elvis zelf die het lied als single wil uitbrengen. De platenmaatschappij durft niet, zegt hij. En ook manager Colonel Parker twijfelt. Het lied is voor Elvis' doen erg serieus. Maar Elvis zelf wil dat juist: serieus genomen worden.

Luister ook deze podcast over Elvis' manager:

Het Geheim van Colonel Parker

Het Geheim van Colonel Parker

Lisa Marie Presley

Na Elvis' dood neemt zijn dochter Lisa-Marie een duet met hem op. Ze gebruikt daarvoor opnames van 'In The Ghetto' en voegt er andere aan toe. Zo ontstaat een samenzang tussen vader en dochter.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Elvis Presley in de Evergreen Top 1000

Elvis Presley is hofleverancier van de NPO Radio 5 Evergreen Top 1000. In '21 staat hij er met 21 liedjes in. Alleen The Beatles, The Rolling Stones en één Nederlandse band komen in de buurt. Welke? Het Volendamse The Cats staat in '21 gelijk met The King. Al is het geen wedstrijd, uiteraard.

Meer muziekverhalen?

Mis niets van de Evergreen Top 1000.

Singlehoes In The Ghetto

foto: single cover

NPO Radio 5 Evergreen Top 1000

Wat zijn de allermooiste evergreens ooit gemaakt volgens de luisteraars van NPO Radio 5? De Evergreen Top 1000 is dé jaarlijkse lijst van NPO Radio 5 met klassiekers uit alle muziekdecennia.

De Evergreen Top 1000 wordt jaarlijks in november uitgezonden op NPO Radio 5.

BEKIJK DE LIJST