Evergreens

Neil Diamond in (iets meer dan) 5 Feitjes

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Neil Diamond in (iets meer dan) 5 Feitjes

Omdat Neil Diamond niet in 5 Feitjes te vangen is hierbij iets meer leuke feitjes over deze Evergreen Top 1000 Hofleverancier.

Neil Diamond heette bijna Ice Charry

Neil diamond is de echte naam van Neil Diamond. Bij het uitbrengen van zijn eerste album overwoog hij twee andere namen aan te nemen, omdat hij zijn eigen naam nogal saai vond. De twee namen waren Noah Kaminsky en Ice Charry.

Neil Diamond is Evergreen Top 1000 Hofleverancier

Neil Diamond is al jaren een van de hofleveranciers van de Evergreen Top 1000. In 2021 staat hij met maar liefst 15 liedjes in de lijst. Zowel ‘I am… I said’ als ‘Sweet Caroline’ staan zelfs in de top 100.

Neil Diamond is de Joodse Elvis

Neil Diamond staat ook wel bekend als de ‘Joodse Elvis’, omdat hij waarschijnlijk de meest succesvolle Joodse artiest ooit is.

Neil Diamond in koor met Barbra Streisand

Neil Diamond zong met Barbara Streisand in een schoolkoor. Ze hebben elkaar destijds echter nooit gesproken.

Neil Diamonds favoriete nummer

Neil Diamond speelt 'I Am.. I Said’ het liefst. ‘Sweet Caroline’ wordt vaker aangevraagd, maar heeft minder raakvlakken met zijn leven aldus de zanger tijdens een interview op de site Reddit.

Neil Diamond draagt glimmende pakken

Neil Diamond draagt zijn glimmende pakken met pailletten om beter gezien te worden. Hij is zich ervan bewust dat het een beetje ‘cheesy’ overkomt.

Neil Diamond haat liedjes schrijven

Neil Diamond houdt niet van liedjes schrijven. “Nee, ik haat het" zei hij daarover tegen The Daily Telegraph. “Maar goed, niemand heeft gezegd dat het makkelijk zou zijn.”

NPO Radio 5 Evergreen Top 1000

Wat zijn de allermooiste evergreens ooit gemaakt volgens de luisteraars van NPO Radio 5? De Evergreen Top 1000 is dé jaarlijkse lijst van NPO Radio 5 met klassiekers uit alle muziekdecennia.

De Evergreen Top 1000 wordt jaarlijks in november uitgezonden op NPO Radio 5.

BEKIJK DE LIJST