Evergreens

Het verhaal achter ‘Crying In The Rain’

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Het verhaal achter ‘Crying In The Rain’

'Crying In The Rain', vaste waarde in de Evergreen Top 1000, neemt een bijzondere plaats in binnen het jaren 60 oeuvre van The Everly Brothers.

Everly Brothers in militaire dienst

‘Crying in The Rain' is de enige hit die The Everly Brothers hebben tijdens hun halfjaar diensttijd. Ze treden zelfs op in uniform tijdens The Ed Sullivan show. Twee maanden later, in mei 1962, is hun tijd als reservisten voor de marine alweer voorbij. En behalve dat het nummer deze bijzondere tijd in hun leven markeert, betekent het ook de start van een nieuwe bron van hits.

Als je van 60s en 70s muziek houdt...

Ontvang elke zaterdagochtend een muziek-kruiswoord in je mailbox: schrijf je in voor de NPO Radio 5 nieuwsbrief!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Carole King

De grote hits van The Everly Brothers worden namelijk in de loop der jaren door verschillende mensen geschreven. En ‘Crying In the Rain’ is hun eerste hit afkomstig uit ‘The Brill Building’ - een soort broedplaats waar verschillende liedjesschrijver samen aan liedjes werken. ‘Crying In The Rain' komt uit de pen van het duo Carole King en Howard Greenfield.

Opnieuw een hit voor A-Ha

A-ha, Noors poptrio bekend van onder meer ‘Take On Me’, heeft in 1990 nog eens een hit met het nummer. In Nederland bereikt deze nieuwe versie een respectabele elfde plek in de hitlijsten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

20 kilo pinda's

Leuk weetje: The Everly Brothers hebben met 'Crying In The Rain' hun eerste hit sinds een jaar. Daarom sturen ze twintig kilo pinda’s naar de producent van het lied. Pinda’s zijn namelijk de favoriete snack van de man, genaamd Don Kirschner.

NPO Radio 5 Evergreen Top 1000

Wat zijn de allermooiste evergreens ooit gemaakt volgens de luisteraars van NPO Radio 5? De Evergreen Top 1000 is dé jaarlijkse lijst van NPO Radio 5 met klassiekers uit alle muziekdecennia.

De Evergreen Top 1000 wordt jaarlijks in november uitgezonden op NPO Radio 5.

BEKIJK DE LIJST