Evergreens

Zanger Tony Bennett overleden op 96-jarige leeftijd

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Zanger Tony Bennett overleden op 96-jarige leeftijd

Crooner Tony Bennett is op 96-jarige leeftijd overleden.

Sinatra, Martin, Como

Tony Bennetts carrière overspant meer dan zes decennia. Samen met Dean Martin, Perry Como en Frank Sinatra behoort Tony Bennett tot een generatie van ‘crooners’ die allemaal van Italiaans Amerikaanse komaf zijn. Dat kan haast geen toeval zijn. En dat is ook niet zo. Want thuis bij de Italiaanse immigrantengezinnen werd altijd veel gezongen, van stukken uit bekende opera’s tot en met populaire Italiaanse volksliedjes. Zo ook in het Italiaans Amerikaanse gezin van Tony Bennett.

Hits

In de jaren 1950 brak Bennett door met hits zoals "Because of You" en "Rags to Riches". In 1962 nam hij een van zijn bekendste nummers op, "I Left My Heart in San Francisco", wat hem zijn eerste Grammy Award opleverde.

Amy en Gaga

Tony Bennett's unieke stemgeluid en interpretatievermogen hebben hem in de loop der jaren talloze prijzen en onderscheidingen opgeleverd. Hij is ook bekend om zijn succesvolle samenwerkingen met andere artiesten, waaronder Lady Gaga, met wie hij het album "Cheek to Cheek" uitbracht, en waarvoor hij zijn laatste Grammy Award ontving. Ook met Amy Winehouse zong hij samen. Luister hieronder een duet van die twee.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.