Bijpraat

Jaren 70 Kijktips

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Jaren 70 Kijktips

Bij onze NPO collega's vind je meerdere seventies films, series en documentaire!

Blokhuis Extra: Virgin Records
(NTR)

In 1973 komt de Britse gitarist Mike Oldfield met zijn debuutalbum Tubular Bells. Het is ook het eerste album, uitgebracht door een nieuwe onafhankelijke platenmaatschappij: Virgin Records. Oprichter is de jonge ondernemer (en latere miljardair) Richard Branson. In deze aflevering zet Leo Blokhuis de schijnwerper op de vele verschillende stijlen die op het label tijdens de eerste onafhankelijke periode werden uitgebracht.

19 september NPO 2 extra - 21:20 uur en daarna via NPO Start

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Greatest Hits Of The 70s
(AVROTROS)

Kevin Godley van 10cc vertelt hoe een afgekeurd bossa nova-nummer uiteindelijk werd omgetoverd tot hun grote meesterwerk I'm not in love. Producer Pete Bellotte vertelt hoe hij samen met Giorgio Moroder en zangeres Donna Summer hun grote hit I feel love schreef. Bill Oakes, de producer van de soundtrack van Grease, vertelt hoeveel weerstand er aanvankelijk was tegen het nummer You're the one that I want. En gitaarlegende Robert 'Boogie' Bowles vertelt over de opnamesessies van Gloria Gaynors discohit 'I will survive' en hoe Gloria tot aan het gaatje moest gaan om de iconische zangpartij op band te krijgen.

Te zien via NPO Start Plus

Video niet beschikbaar

Dalgliesh
(KRO-NCRV)

Hou je van een goede detective? De bedachtzame inspecteur Dalgliesh, een gedichten schrijvende weduwnaar, onderzoekt begin jaren 70 diverse moordzaken. Daarbij wordt hij bijgestaan door zijn collega, brigadier Kate Miskin. Ze krijgen te maken met de duistere uitwassen van de menselijke geest.

Te zien via NPO Start Plus

Video niet beschikbaar