BertOp5
KRO-NCRV

Kan ik iets voor je doen - De Finale

foto: KRO-NCRV
  1. Nieuwschevron right
  2. Kan ik iets voor je doen - De Finale

Op donderdag 16 november maakten we de winnaar bekend. Een jury koos welke stille held ze het BertOp-500je gaven.

De stille held die dit bedrag heeft ontvangen is Lara van Ons Deelkastje!
Het bedrag is door de KRO-NCRV verdubbeld.

foto: KRO-NCRV

De afgelopen maanden hebben heel veel grote en kleine initiatieven zich aangemeld, of zijn aangemeld door vrienden/bekenden of liefhebbers.
Er is door de luisteraars gestemd op al deze mooie verhalen van deze stille helden en daar zijn drie projecten uitgekomen die de meeste stemmen hebben gekregen.

Een jury bestaande uit Angela Groothuizen, Anita Witzier en Ron Kas kiezen vandaag uit deze drie initiatieven een project uit die volgens hen dit bedrag van 500 het beste kunnen gebruiken of die ze dit bedrag het meeste gunnen.

Het ging tussen deze drie stille helden:

Lara Artz heeft een voedseldeelkast bij haar huis en geeft daarnaast wekelijks een voedselhulptas aan mensen die om welke reden dan ook financieel niet rondkomen.

Het Deelkastje van Lara is één van de drie 'Kan ik iets voor je doen' initiatieven die van jullie de meeste duimpjes kreeg.

"Het begon eigenlijk met heel klein kratje voor mijn schuur met de overgebleven groenten uit de moestuin. Na een half jaar werd dat het dubbele kast, want er kwamen zoveel mensen langs.
Er is zoveel stille armoede en ik denk dat niet veel mensen dat eigenlijk doorhebben. En ja, weetje. En wij kunnen gewoon heel veel mensen helpen daar mee."

Het Deelkastje van Lara

Monique Hogenboom helpt met haar Stichting Kinderdroomwens kwetsbare kinderen en jongeren die met een ingrijpende en traumatische ervaring achter de rug hebben.

Stichting Kinderdroomwens

Susan Pathuis is 34 en heeft een bijzondere vriendschap met Jan van 84. Jan bleek een bucketlist te hebben van dingen die hij dolgraag nog een keer wil doen. Samen werken ze de bucketlist af.

De vriendschap tussen Susan en Jan is één van de drie 'Kan ik iets voor je doen' initiatieven die van jullie de meeste duimpjes kreeg.

"Ik vind het zelf zo mooi wat voor verbinding ik heb met Jan, ik zou het voor geen goud willen missen. Ik zou het persoonlijk ook heel mooi vinden als dit verhaal andere mensen kan inspireren. Ga ook eens op pad met een oudere buurvrouw, kennis of wat dan ook en ga die verbinding aan".
Aldus Susan.