BertOp5
KRO-NCRV

50 jaar Frits Spits in BertOp5

foto: KRO-NCRV
  1. Nieuwschevron right
  2. 50 jaar Frits Spits in BertOp5

Het is bijna 50 jaar geleden, op 10 oktober 1973 maakte Frits Spits zijn debuut op de radio. Een echte RadioReus!


En BertOp5 zou BertOp5 niet zijn als we daar niet uitgebreid stil bij zouden staan. Dat deden we op 10 oktober, op de dag dat Frits dus precies vijftig jaar op de radio te horen is.

Frits Spits was deze dinsdag 10 oktober te gast in het NPO Radio 5 programma BertOp5 om te praten over 50 jaar radiomaken.

Bert heeft als verassing speciaal voor Frits een podcastaflevering over hem gemaakt. In de jubileum uitzending liet hij hier al stukjes uit horen wat voor een mooi emotioneel moment zorgde.
Deze speciale aflevering van RadioReuzen is een cadeau van Bert Kranenbarg voor Frits.

Quote

’de Avondspits heeft 15 jaar bestaan en is al bijna 30 jaar geleden gestopt. Maar dat het programma nog steeds zoveel bijzondere verhalen oproept toont wel aan dat de impact enorm geweest is. Logisch dat mijn grenzeloze liefde voor de radio vooral door de Avondspits aangewakkerd is.’

Bert Kranenbarg

Luister hier de podcastaflevering: Vrienden van de Avondspits - RadioReuzen

foto: KRO-NCRV

BertOp5 - 50 Jaar Frits Spits

Jingles die nog steeds voor kippenvel zorgen

Aflevering 43 van RadioReuzen is opgenomen in Beeld en Geluid in Hilversum ter gelegenheid van de Dutch Mediaweek. Fervente luisteraars van de Avondspits schoven aan achter de microfoon en vertelden over hun herinneringen. Over hoe de jingles nog steeds voor kippenvel zorgen, hoe ook in België dagelijks geluisterd werd en dat een hele generatie muzikaal is opgevoed door Frits Spits. De poplimerick, Kruip in de huid van, Draaifout en nog veel meer iconische programma items worden besproken in de aflevering. RadioReuzen is een podcast serie over grootheden in meer dan honderd jaar Nederlandse radio.

foto: KRO-NCRV

Voorafgaand aan die 10 oktober hebben we al wat stukjes uit zijn rijke archief laten horen in BertOp5. Luister ze hier terug:

Frits Spits 50 jaar op de radio: Spitsbeeld

Nog één keer de Standaards van Spits

Video niet beschikbaar

Luister hier de uitzending terug

Video niet beschikbaar

Video niet beschikbaar

Frits Spits 50 jaar bij de radio: Met het oog op morgen

Video niet beschikbaar

Frits Spits 50 jaar op de radio: De Taalstaat

Video niet beschikbaar

Frits Spits 50 jaar op de radio: Spitsbeeld