Artiest

Daniël Lohues - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Daniël Lohues
Zanger, componist, en gitarist uit Drenthe (1971). Hij treedt in de periode 1988-2006 onder andere met The Charlies, Skik en de Louisiana Blues club op. Daniël Lohues is naast frontman ook solo actief. Op zijn debuut soloplaat Allenig (2006) zingt hij blues- en folksongs in het Drents; een variant van het Nedersaksisch.

Producent

Lohues is naast optredende muzikant ook werkzaam als producent: Zo werkt hij samen met bands als Di-Rect, Cuby en The Blizzards, en artiesten als Paul de Leeuw en Freek de Jonge. Lohues werkt in 2010 met Rob de Nijs aan diens cd Eindelijk Vrij met muzikanten op locatie in het zuiden van de VS. Dit doet hij eerder voor zijn Louisiana Blues Club project.

Eerste single

In het voorjaar van 2011 verschijnt na de projecten Allenig I t/m IV (2006-2010) de eerste single van het soloalbum Hout Moet, ‘Prachtig Mooie Dag’. Het album wordt vergezeld van een nieuwe theatertour, en de CD is als Strepenmeester te beluisteren op Radio 2.

Ericana

In februari 2013 verschijnt het album Ericana van Lohues. De eerste single is 'Liefzeer'. De titel Ericana verwijst naar de muziekstijl Americana en het plaatsje Erica, waar Lohues woont. "De liedjes gaan over dichtbij, over vrienden en onbekenden en mezelf", aldus de zanger.

Nummers Daniël Lohues