Andries Knevel(Bron: EO.nl)

Andries Knevel presenteerde, samen met Tijs van den Brink, het actualiteitenprogramma 'Knevel & Van den Brink'. Met Mirjam Bouwman was hij te zien in het missionaire programma 'Door de Wereld'. Ook heeft hij zijn eigen tv-programma 'Andries'. Daarnaast is hij op de radio beluisteren in 'Andries Radio' en 'Leef je geloof'.

Andries wordt op 13 februari 1952 geboren in het Gooise Naarden. Hij haalt zijn diploma HBS-B aan het Christelijk Lyceum te Hilversum. Daarna studeert hij Economie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Al vrij snel maakt hij de overstap naar een heel andere studie: Theologie. Na zijn opleiding werkt Andries gedurende drie jaar als leraar godsdienst en maatschappijleer in Ridderkerk. In 1978 begint hij zijn loopbaan bij de Evangelische Omroep als freelance redacteur/verslaggever voor het programma 'Tijdsein Radio'. Elf jaar later heeft hij zich opgewerkt tot eindredacteur van het programma.

Ondertussen is Andries ook op televisie te zien in het discussieprogramma 'De Toren van Babel', in het journalistieke 'Jong en Ontspoord' en vanaf 1992 als presentator van de talkshow 'Het Elfde Uur'. In dit programma ontvangt hij gasten uit de wereld van politiek, cultuur, media, wetenschap en geloof. Door zijn prikkelende vraagstelling weet hij vaak het onderste uit de kan te halen als het gaat om achtergronden, beweegredenen en persoonlijke motieven. Op 11 maart 2008 vindt de vijfhonderste aflevering van 'Het Elfde Uur' plaats en is premier Jan Peter Balkenende te gast. Eind december 2009 valt, na ruim zeventien jaar, het doek voor deze langstlopende talkshow op de Nederlandse televisie. In de laatste uitzending wordt Andries door minister Rouvoet namens koningin Beatrix benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.Op televisie is Andries verder bekend van de programma's 'Knevel op Zaterdag', 'Waar was u toen?' en 'Herberg de Verandering'. Samen met collega Tijs van den Brink presenteert Andries de latenight talkshows 'Knevel & Van den Brink' en 'Moraalridders'. Om en om presenteren zij het actualiteitenprogramma 'De Vijfde Dag'.


Naast zijn werk voor radio en televisie zet Andries een etherleergang op, bestaande uit dertig door hem geredigeerde boeken. Ook schrijft hij een aantal boeken over het medium televisie. Van 1993 tot 2006 is hij lid van de directie van de Evangelische Omroep.Andries is getrouwd, heeft drie kinderen en vier kleinkinderen. Hij is lid van de Christelijke Gereformeerde Kerken.