Presentator

Henk van Steeg

  1. Presentatorenchevron right
  2. Henk van Steeg
Henk van Steeg wordt op 31 maart 1980 geboren in Huizen. Na zijn havo rond hij de studie ‘Bouwkunde’ af. Tijdens deze opleiding gaat hij werken bij de lokale omroep Radio Phohi in Huizen, waar hij zijn liefde voor radio ontdekt. Hij volgt de studie Journalistiek aan de Christelijke Hogeschool Ede en het basisjaar aan de Evangelische Hogeschool. Aan het einde van zijn studie Journalistiek loopt Henk een weekje mee bij Radio 3FM en gaat hij uiteindelijk aan de slag bij YAM FM. Vier jaar later komt hij in dienst van de Evangelische Omroep.

EO-programma'sIn 2007 komt Henk in dienst van de Evangelische Omroep, waarbij hij in ‘De Nacht van 3FM’ zijn eigen programma ‘Henk’ heeft. In dezelfde periode werkt hij op de redactie en aan de productie van ‘De Gouden Greep’. Ook presenteert hij dit programma enige tijd. Na een jaar 3FM stapt Henk volledig over naar NPO Radio 2. Samen met Arie Boomsma presenteert hij in die tijd ‘2 in de Foyer’.

Daarnaast is Henk ruim 2,5 jaar op tv te zien bij ‘Geloof en een Hoop Liefde’ en aansluitend samen met collega Bert van Leeuwen bij ‘Van Harte’ en hoor je zijn stem in verschillende EO-producties als natuurdocumentaires.

Recente radioprogramma’s die Henk presenteerde zijn ‘Langs de Lijn En Omstreken’ (NPO Radio 1), ‘Thank God it’s Sunday’ (NPO Radio 2) en het tv-programma ‘Nederland Zingt’.