Presentator

Bert Haandrikman

  1. Presentatorenchevron right
  2. Bert Haandrikman
Bert Haandrikman presenteert dagelijks van 06:00 tot 09:00 uur de ochtendshow op NPO Radio 5 : Goeiedag Haandrikman!

‘Je vrolijke vriend van 5’ werd geboren op 26 september 1971 in het Drentse dorp Borger. Op een boerderij -tussen koeien, paarden, hond en poes- groeide hij op. Maar er was één vriend die boven alles ging. Een passie die ook een droom werd. De radio.


Die droom werd werkelijkheid. Bert’s radiocarrière begon tijdens zijn studententijd in Groningen -in de jaren ’90- bij stadszender Oog Radio. Daarna volgde de regionale omroep RTV Noord. In 2000 verkaste Bert naar Hilversum. Daar werd hij redacteur, verslaggever en invalpresentator van KRO’s Tijd voor Twee, het Radio 2-programma van Frits Spits.


Bert zijn eigen programma op NPO Radio 2, Helemaal Haandrikman, werd in 2017 onderscheiden met de Gouden RadioRing. Ook ontving hij tweemaal de Zilveren RadioSter. In al die jaren maakte Bert veertien keer deel uit van het dj-team van de Top 2000.


In 2018 stapte Bert over naar NPO Radio 5 en Omroep MAX. Daar presenteerde hij twee jaar lang zijn lunchprogramma Haandrikman


Op 5 oktober 2020 begon het huidige avontuur: de ochtendshow op NPO Radio 5. ‘Een jongensdroom’, zo sprak Bert aan het begin van de allereerste uitzending van Goeiedag Haandrikman!