Uitzending gemist
KRO-NCRV

Volgspot: Avond van de Kleinkunst

  1. Gemiste uitzendingenchevron right
  2. Volgspot: Avond van de Kleinkunst


Gepresenteerd door: Hijlco Span

Op maandagavond 4 juli 2022 presenteert Volgspot de vierde editie van De Avond Van De Kleinkunst, een inmiddels jaarlijkse theatertraditie in samenwerking met het Amsterdams Kleinkunstfestival.  Bekende Nederlandstalige hits krijgen die avond een vervolg , gemaakt door jonge theatermakers en liedschrijvers.


Zo zingt Rick de Leeuw ‘Met hart en ziel’ zijn gelijknamige hit, waarnaast Aron Elstak juist een portret zet van een man die eerder een  kabbelend leven leidt.


Een ( op zijn 81ste !) onvervalst rockende Peter Koelewijn brengt ‘Je wordt ouder papa’. De Vlaamse Senne Guns antwoordt met een kwetsbaar nummer waarin hij gevoelvol beschrijft hoe een relatie tussen een vader en een zoon door de jaren heen verandert.


Uit Salland komt het duo Höllenboer. Hun ‘Busje komt zo’ blèrt niet alleen lekker mee, maar is ook een aanklacht tegen de verslavingszorg. Cabaretier Ramon Chatrer geeft in zijn lied antwoord vanuit het perspectief van de verslaafde en neemt daarbij ook Höllenboer op de hak.


Astrid Nijgh maakt indruk met een doorleefde vertolking van ‘Ik doe wat ik doe’, door theatermaker en “parttime rockster” Stephanie Louwrier beantwoordt met een waar strijdlied voor iedereen die zichzelf wil zijn. ‘Ik ben wie ik ben’ is de toepasselijke titel.


Syb van der Ploeg zingt in de Kleine Komedie één van de grootste hits van De Kast: ‘Hart van mijn gevoel’.  Een lied over een man die vol zelfmedelijden is nadat hij een relatie heeft verbroken. Maar daar moet je bij cabaretière en zangeres Rosa da Silva niet mee aankomen. Zij slaat Syb om de oren met een lied geschreven door de ogen van de verlaten vrouw en spaart hem daarbij niet…


Tenslotte vertolkt Katarina Vermeulen één van de mooiste liedjes van haar vader Bram: ‘De Wedstrijd’. Want kun je die ooit winnen, die wedstrijd met je vader? Joost Spijkers, eerder dit jaar winnaar van de Annie M.G. Schmidtprijs, geeft antwoord in zijn nieuwe nummer, waarvan de tekst geschreven werd door Peer Wittenbols.


De Avond Van De Kleinkunst wordt gepresenteerd door Lucinda Sedoc en Hijlco Span. Alle artiesten worden begeleid door de band onder leiding van Ocker Gevaerts.

(foto: Jaap Reedijk)