Nieuws

Tino, André en Frank maken kans op Buma NL Award

foto: ANP & Sterren NLfoto: ANP & Sterren NL
  1. Nieuwschevron right
  2. Tino, André en Frank maken kans op Buma NL Award

De genomineerden voor de Buma NL Awards 2021 zijn bekend!

Meest succesvolle album Hollands

André Hazes, Tino Martin en Frank van Etten kunnen dit jaar naar huis gaan met de award voor beste Hollandse album. André is genomineerd voor het album Thuis, Tino maakt kans met Voor iedereen en Frank is de derde kanshebber met Een jongen van de straat. De winnaar in deze categorie wordt bekendgemaakt op 4 oktober in de Jan Paparazzi Show op Sterren NL Radio!

Grootste kanshebber

Snelle is de grootste kanshebber dit jaar. Hij is maar liefst drie keer genomineerd voor een Buma NL Award. In zijn eentje kan Snelle bekroond worden in de categorie succesvolste album vanwege zijn plaat Lars en neemt hij het op tegen onder anderen Nick & Simon met hun plaat NSG en tegen Tabitha met Hallo met mij. Ook kan hij prijzen in de wacht slepen met de singles die hij maakte met Suzan & Freek (De Overkant) en met Maan (Blijven Slapen). Bij de singles neemt hij het op tegen onder anderen Rolf Sanchez met Más Más Más.

Uitreiking

De winnaars van de Buma NL Awards, op basis van verkoop-, download-, en streaminggegevens, worden op 4 oktober bekendgemaakt. Net als vorig jaar vindt de uitreiking van de prijzen plaats in aangepaste vorm en is er vanwege de coronacrisis geen awardshow in TivoliVredenburg. Ook is het aantal uit te delen awards dit jaar kleiner dan gebruikelijk.