Artiest

Frank van Etten - Biografie

  1. Muziekchevron right
  2. Artiestenchevron right
  3. Frank van Etten
Frank van Etten is van jongs af aan bezig met muziek en doet op 15-jarige leeftijd mee aan een talentenjacht. Hij scoort zijn eerste en tevens grootste hit tot heden met het nummer ‘Leef als een zigeuner’.

Naam: Frank van Etten
Geboortedatum: 10 februari 1982
Genre: Volks
Grootste hits: Huisje op wielen, Leef als een zigeuner, Leef vandaag & Lach, Leef, Huil & Bid


Wie is Frank van Etten?
Frank van Etten is geboren op 10 februari 1982 in Stadskanaal, maar groeit op in Amsterdam en Lelystad. Hij is een Nederlandstalige zanger van zigeunerafkomst.

De eerste stappen in zijn carrière
Op 15-jarige leeftijd zet Frank zijn eerste stappen in de muziekwereld. Hij doet mee aan een talentenjacht en komt in contact met Henny Thijssen en Gerto Heupink. Hij maakt verschillende opnames en dit levert Frank zijn eerste platencontract op.


Zo ben ik
Zijn eerste kleine succes behaalt hij met zijn derde album ‘Zo ben ik’in 2005. Het album komt terecht op nummer 82 in de ‘Album Top 100’. De single ‘M’n kleine jongen’ die op het album staat, komt terecht in de ‘Single Top 100’.

Mijn gevoel
Het vierde album van Frank, dat hij in 2007 uitbrengt, staat 7 weken in de ‘Album Top 100’ met als hoogste positie de 28ste plaats. Ook begint Frank dit jaar zijn eigen platenlabel met zijn eigen studio. Onder het nieuwe platenlabel neemt hij het duet ‘De nachten zijn zo donker zonder jou’ op met zanger/rapper Brace.


Leef als een zigeuner
Na jarenlang knokken en muziek blijven maken, brengt Frank in begin 2009 het nummer ‘Leef als een zigeuner’ uit. Frank scoort zijn eerste hit en hij wordt landelijk bekend. Even later brengt Frank een gelijknamig album uit met daarop twee keer 18 nummers.

Bloed, Zweet & Tranen
Vier jaar later in 2013 doet Frank mee aan het SBS-programma ‘Bloed, Zweet & Tranen’. Tijdens zijn auditie drukken André Hazes en Danny de Munk voor hem en komt hij op de hotseat te zitten. Frank schopt het erg ver en komt vele afleveringen verder. Hij wordt helaas niet de winnaar van het programma, maar gaat wel naar huis met een mooie ervaring.


Huisje op wielen
Na de successen van ‘Leef als een zigeuner’ en het programma ‘Bloed, Zweet & Tranen’ doet Frank nog vele optredens. In 2017 heeft hij opnieuw in hit te pakken met het nummer ‘Huisje op wielen’. Een jaar later brengt Frank samen met rapper Yes-R een remix uit van het nummer.

Wesley Sneijder
Profvoetballer Wesley Sneijders stopt met spelen en Frank laat dat niet zomaar gebeuren. Hij maakt voor Wesley het nummer ‘Wesley Sneijder bedankt’ om hem te bedanken voor de mooie jaren.

Leef vandaag
In 2020 brengt Frank de single ‘Leef vandaag’ uit. Tijdens het maken van het nummer werkt hij samen met Edwin van Hoevelaak.


Rotterdam Ahoy
Eind 2019 komt Frank met het slechte nieuws dat zijn concert in ‘Ahoy’ afgezegd moet worden omdat er ruimte gemaakt moet worden voor het Eurovisie Songfestival. Frank zegt: “Dit is een klap in mijn gezicht”. Hierna volgt de wereldwijde pandemie en is een nieuwe datum op korte termijn niet mogelijk.

Ik ben een jongen van de straat
Frank maakt het album ‘Ik ben een jongen van de straat’ en brengt dat in 2020 uit. Op het album staan onder andere de succesvolle nummers ‘Lach, leef, huil & bid’, ‘Ik ben een jongen van de straat’, ‘Voor jou’ en ‘Jij bent mijn zoon’ die bij elkaar een paar miljoen streams aantikken. Kortom, een succesvol album voor Frank.

Frank van Etten zingend onderweg
Op het Youtube-kanaal van Frank start hij een eigen serie, genaamd ‘Frank van Etten zingend onderweg’. Verschillende artiesten stappen bij hem in de auto en samen gaan ze op bezoek bij bijzondere onbekende Nederlanders. Mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Tijdens de rit stelt Frank vragen aan de artiest die naast hem zit.