Artiest

Snelle - Biografie

  1. Muziekchevron right
  2. Artiestenchevron right
  3. Snelle
Snelle is een Nederlandstalige rapper/zanger. Hij volgt de ‘Herman Brood Academie’ en zijn passie is muziek. Inmiddels behoort hij tot één van de grootste artiesten van Nederland. Ondere andere Reünie, Smoorverliefd, De overkant & Lippenstift zijn grote hits!

Naam: Lars Bos
Artiestennaam: Snelle
Geboortedatum: 3 oktober 1995
Genre: Nederhop/Rap
Grootste hits: Reünie, Smoorverliefd, De Overkant & Lippenstift


Wie is Snelle?
Snelle wordt geboren op 3 oktober 1995 als Lars Bos. Lars groeit op in zijn geboorteplaats Gorssel, Gelderland. Hij wordt geboren met een schisis en wordt veel gepest door zijn hazenlip. Zijn passie is muziek en daarom gaat hij studeren aan de ‘Herman Brood Academie. Inmiddels is hij een Nederlandstalige rapper/zanger met vele hits op zijn naam.
Hij gaat gelukkig door het leven met zijn geliefde Sterre Kunzler.

Roq ‘n Rolla
In 2017 tekent Snelle een contract bij het label van rapper ‘Jebroer’. Hij brengt hier zijn EP ‘Lieve jongens’ uit waarop onder andere het nummer ‘Oost-Indisch doof’ staat. Het nummer wordt goed opgepakt, zo ook door Radio 538 die Snelle op de ‘Artiesten die je in 2019 in de gaten moet houden’-lijst zetten.

101Barz
Snelle gaat in februari 2019 langs bij hiphop-platform ‘101Barz’ voor een ‘wintersessie’. De wintersessie is bedoeld om zijn nieuwe EP ‘Beetje bij beetje’ te promoten en dat lukt goed. Zijn ‘101Barz’ wintersessie wordt binnen no-time meer dan een miljoen keer bekeken. Zijn tour verkoopt hij volledig uit en zelfs zijn grand finale show in de ‘Melkweg’ Amsterdam is binnen 24 uur uitverkocht.

Scars
Het nummer ‘Scars’ is één van de 12 nummers die op het EP ‘Beetje bij beetje’ staat. Zijn EP heeft oorspronkelijk 8 nummers, maar hij voegt er later 4 nummers aan toe. Snelle heeft een hit te pakken met het nummer en scoort hiermee een gouden en platina plaat.

Reünie
In 2019 brengt Snelle het nummer ‘Reünie’ uit, dat op zijn lijf is geschreven. Het nummer komt op nummer 1 in de ‘Nederlandse Top 40’ en hij scoort hiermee dus zijn eerste nummer 1-hit! Dit is ook Snelle zijn echte doorbraak. Hij wint hiermee de FunX Music Award ‘Best song’. ‘Reünie’ krijgt een plek in de ‘Top 2000’ en hij ontvangt een platina plaat.

Vierentwintig
Het album ‘Vierentwintig’ brengt Snelle uit in 2019 met daarop 14 nummers. Hij behaalt met het nummer ‘Voor je deur’ de derde plaats in de ‘Single Top 100’. Met het duet ‘Ze kent mij’ dat hij samen met Yade Lauren zingt, bereikt de vijfde plaats in de ‘Single Top 100’. Verder staat nummer ‘Hoofd omhoog’ op het album die hij opneemt met zijn toenmalige platenbaas, rapper Jebroer.

Lippenstift
In de nazomer brengt Snelle het nummer ‘Lippenstift’ uit met Marco Borsato en John Ewbank. Het nummer komt op de tweede plaats in de ‘Single Top 100’ en heeft meer dan 40 miljoen streams, dus scoren ze hiermee een hit!

Interpolis
Snelle gaat in 2020 door met hits maken. Hij maakt het nummer ‘Smoorverliefd’ in samenwerking met verzekeringsmaatschappij ‘Interpolis’. Het nummer waarschuwt jongeren voor het gevaar van telefoongebruik op de fiets. Ook komt het nummer al snel op de eerste plaats in de ‘Nederlandse Top 40’.

17 Miljoen mensen
Davina Michelle geeft tijdens de coronacrisis akoestische concerten in een leeg Ahoy. Snelle is één van de gasten die Davina ontvangt. Ze zingen samen het nummer ‘17 Miljoen mensen’ met een tekst die gericht is op de pandemie waarin ze op dat moment leven. Het nummer wordt enorm goed ontvangen en zo komt het nummer op één in de hitlijsten. Ook in de Sterren NL Top 25 is deze hit wekenlang op de hoogste positie te vinden.

The Voice Kids
In de zomer van 2020 wordt bekend dat Snelle één van de coaches wordt van het tiende seizoen van het RTL-programma ‘The Voice Kids’.

Suzan & Freek
Snelle duikt in 2020 de studio in met het duo ‘Suzan & Freek’. Ze schrijven samen het nummer ‘De overkant’ en scoren een gigantische hit! Het nummer komt op de zesde plek binnen in de ‘Single Top 100’. De single brengt een ode aan de thuisbasis van Snelle en Suzan & Freek.

In de schuur
Ronnie Flex duikt samen met Snelle de schuur in om een nummer te schrijven. In 2020 brengen ze het nummer ‘In de schuur’ uit en het nummer klimt al snel naar de tiende plek in de ‘Single Top 100’. Met meer dan 15 miljoen streams op Spotify laten de fans merken het een goede combinatie te vinden.

Papa heeft weer wat gelezen
Als Snelle met Thomas Acda naar New York vertrekt voor de opnames van ‘De Vrienden van Amstel LIVE’ schrijven ze samen onder de Brooklyn Bridge spontaan het nummer 'Papa heeft weer wat gelezen'. Voor Snelle is dit een droom die uitkomt, want Thomas is echt zijn idool.

Documentaire
Snelle maakt op 9 december 2020 bekend dat hij een eigen documentaire krijgt op Netflix. De docu ‘Snelle: Zonder jas naar buiten’ zal in 2021 te zien zijn.

Blijven slapen
Het jaar 2021 trapt Snelle samen af in een duet met Maan. Snelle en Maan ontmoeten elkaar tijdens ‘De Vrienden Van Amstel LIVE!’ concerten en sindsdien is er een hechte vriendschap. Het nummer schrijven zij dan ook samen bij Snelle thuis. 'Blijven slapen' gaat over het herkenbare gevoel van de spanning tijdens het daten. Het nummer wordt gelijk veel gestreamd en wordt bij Sterren NL direct de Paradeplaat.