Nieuws

Rob de Nijs wint Edison voor zijn afscheidsalbum ‘’T is mooi geweest’

foto: Sterren NL/ AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Rob de Nijs wint Edison voor zijn afscheidsalbum ‘’T is mooi geweest’

Rob de Nijs heeft zaterdagavond een Edison in de wacht gesleept in de categorie Nederlandstalig. De zanger kreeg de prestigieuze prijs voor zijn afscheidsalbum ‘T is mooi geweest.

De Edisons werden dit jaar uitgereikt in het televisieprogramma Mathijs gaat door, waar Rob werd verrast met de prijs. “Ik ben begonnen in ‘64 met een Edison, nu ongeveer 60 jaar later mijn zesde. Zo om de tien jaar”, grapt Rob de Nijs.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Of Rob de Nijs nog ooit het podium zal staan is onduidelijk. Zijn ziekte Parkinson maakt het erg lastig. “Dat zou best kunnen. Ik heb een mooi afscheidsalbum gemaakt. ‘T is mooi geweest en zo moet het maar goed zijn”, aldus Rob.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het juryrapport voor ‘T is mooi geweest klinkt als volgt: Het laatste album van Rob de Nijs. Na een muzikale loopbaan van 57 jaar is dit album zijn muzikale afscheid. Echte afscheidsalbums zijn schaars.

Rob de Nijs is een Nederlands muziek icoon. Een vakman met een enorme gedrevenheid, compromisloos en professioneel. Meerdere generaties groeiden op met zijn hits en albums.

Hij begon als idool, maar met de jaren gleed het uiterlijk vertoon van hem af en bleef de muziek. Op dit album wint zijn stem aan zeggingskracht en klinkt het intens, doorleefd en nog altijd zeer goed.

Nummers over het leven, de liefde en vooral de tijdelijkheid van alles. Op dit album is Rob de Nijs bevrijd van alle druk en maakt hij een prachtige zwanenzang.

Lees hier het volledige juryrapport.